Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
tészta elkészítése: 1,5 dl tejbe beletesszük az élesztőt, de nem
futtatjuk fel, hanem elkeverjük. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd
beletesszük a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, összedolgozzuk, majd
hozzáadjuk a tejes élesztőt és összegyúrjuk, végül a maradék tejjel
összedolgozzuk. A hűtőbe tesszük pihentetni (addig a tölteléket
elkészítjük)
A töltelék elkészítése: Lehetőleg előző nap este készítsük el. A túrót
áttörjük és elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, vaníliás cukorral
és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a mazsolát és a búzadarát, ismét
összekeverjük, és állni hagyjuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és 26-27 dkg-os darabokra osztjuk, majd téglalap alakúra, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
A téglalap két rövidebb oldalát a végénél vékonyabbra nyújtjuk, rákenjük egyenletesen a 26 dkg-os tölteléket.
A tészta vékonyabb oldalát visszahajtjuk majd felcsavarjuk.
A beiglitészta tetejét először tojássárgájával megkenjük, száradni
hagyjuk, utána bekenjük a tojásfehérjével, és szintén hideg helyen
szárítjuk.
Végül 180-200 fokos sütőben sütjük kb. 30-40 percig.
Minden évben megsütőm 2mákos,2 diós 2 gesztenyés,3 túrós,nagyon régi konyha magazinból vettem a receptet.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!