Sütés főzés: "Túrós-borítós"

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

"Túrós-borítós"

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Tavasszal sok-sok eperrel isteni.... :)

"Túrós-borítós" recept 
Hozzávalók 8 főre:
 

Piskótatekercshez:

6 tojásból piskóta

lekvár

Töltelékhez:

2 csomag túró (1/2 kg)

2 db tojás

5 dkg margarin

24 dkg porcukor

vaníliás cukor

1 citrom héja, leve

1 db tejszínhab pótlópor

1 cs. étkezési zselatin

gyümölcs 

 


Elkészítés: 

6 tojásból gáztepsi méretű piskótát sütünk. Még langyosan feltekerjük egy konyharuhára, ha kicsit kihűlt, kitekerjük, hűlni hagyjuk, majd meglekvározzuk (a gyümölcs betéthez hasonlóval). Ha jól összeállt a tekercs, felszeleteljük és egy formát (tál, tégla formát) kifolpackozunk, és beletesszük szorosan a tekercseket.

A zselatint felmelegítjük 1, 5 dl vízben (mikróban is lehet, közepes hőfokon).

Krém készítése:

A túrót kiverjük a maragarinnal, a tojás sárgával, vaníliás cukorral, 8 dkg porcukorral, citrommal.     

2 tojásfehérjét 8 dkg porcukorral keményre verjük.    

A tejszínhabpótlóport az előírásnak megfelelően + 8 dkg porcukorral keményre verjük.

Mindent óvatosan összekeverünk, beletesszünk a gyümölcs darabokat és a langyos zselatint.

Formába öntjük.

Hideg helyen pihentetjük, kiborítjuk a formából, a folpackot lehúzzuk, szeleteljük.


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszi meg nézem mert annyit sütsz és főzöl, hogy nem emlékszek rá.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves marcsi!
Nagyon finom a túrós-borítós.
Én már túl vagyok a kóstoláson.
A galériámban is megvan,de sajnos a recept nem írta,hogy mekkora formába tegyük és így az enyém 1 soros,de így is finom volt.
Ha még megkészíttem,akkor kisebbe teszem és akkor 2 soros lesz.
Tényleg nagyon finom.
Puszillak:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu