Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tavasszal sok-sok eperrel isteni.... :)
Piskótatekercshez:
6 tojásból piskóta
lekvár
Töltelékhez:
2 csomag túró (1/2 kg)
2 db tojás
5 dkg margarin
24 dkg porcukor
vaníliás cukor
1 citrom héja, leve
1 db tejszínhab pótlópor
1 cs. étkezési zselatin
gyümölcs
6 tojásból gáztepsi méretű piskótát sütünk. Még langyosan feltekerjük egy konyharuhára, ha kicsit kihűlt, kitekerjük, hűlni hagyjuk, majd meglekvározzuk (a gyümölcs betéthez hasonlóval). Ha jól összeállt a tekercs, felszeleteljük és egy formát (tál, tégla formát) kifolpackozunk, és beletesszük szorosan a tekercseket.
A zselatint felmelegítjük 1, 5 dl vízben (mikróban is lehet, közepes hőfokon).
Krém készítése:
A túrót kiverjük a maragarinnal, a tojás sárgával, vaníliás cukorral, 8 dkg porcukorral, citrommal.
2 tojásfehérjét 8 dkg porcukorral keményre verjük.
A tejszínhabpótlóport az előírásnak megfelelően + 8 dkg porcukorral keményre verjük.
Mindent óvatosan összekeverünk, beletesszünk a gyümölcs darabokat és a langyos zselatint.
Formába öntjük.
Hideg helyen pihentetjük, kiborítjuk a formából, a folpackot lehúzzuk, szeleteljük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!