Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás,
1 ek kakaópor,
3 ek liszt,
csipet só,
12 dkg cukor,
1 kk sütőpor.
Krémhez:
1 kg botmixerrel alaposan kikrémesített túró,
2 dl tejszín,
45 dkg joghurt (1 nagy pohár),
25 gramm porzselatin (1 tasak),
20-25 dkg eper áttörve,
cukor ízlés szerint,
1 cs. vaníliás cukor.
Elkészítés:
Piskótához az egész tojásokat a cukorral,csipet sóval robotgéppel addig verjük míg minimum 3-ra nem nő a térfogata,szinte kifehéredik.A sütőporral,kakaóporral elkevert lisztet két adagban beleszitáljuk,óvatosan elkeverjük.Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk beleöntjük a piskótát.180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez lábasba öntünk kb 1 dl vizet,beleöntjük a zselatint.A hideg tejszínt habbá verjük,a többi hozzávalót összekeverjük.A zselatint keverge felolvasztjuk a tűzhelyen,ne forrjon.Teszünk egy pár kanállal a krémből a zselatinba elkeverjük,teszünk bele még pár kanállal,elkeverjük.Majd hozzákeverjük a többi krémhez a zselatinos krémet.A piskótát visszatesszük a tepsibe, megkenhetjük eperlekvárral.Ráöntjük a kész krémet,pár órára hűtőbe tesszük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!