Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 12 szelethez :
25 dkg liszt,
1 dkg élesztő,
1-1,5 dl tej,
2 tojássárgája,
5 dkg vaj,
1 kávéskanál só,
5 dkg cukor
A töltelékhez:
25 dkg tehéntúró,
1 citrom reszelt héja,
1 tasak vaníliás cukor,
4 dkg mazsola,
10 dkg cukor,
1 tojásfehérje
1 tojásfehérje, 5 dkg szeletelt mandula
Tészta: Az élesztőt kiskanál cukorral, liszttel és fél dl langyos tejjel elkeverjük, langyos helyen felfuttatjuk. A maradék lisztet, cukrot, csipetnyi sót, a tojássárgáját és a vajat nagyobb tálba tesszük. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és a maradék langyos tejjel a tésztát alaposan kidagasztjuk, letakarjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. Az áttört túrót kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a beáztatott mazsolával. A tojásfehérjéből vert habot is belekeverjük, majd félretesszük. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán fél cm vastag téglalapra kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket. A tészta széleit behajtjuk, és a tésztát feltekerjük. A tetejét megkenjük a maradék, villával felvert fehérjével, és megszórjuk a mandulával. Tepsibe tesszük, ott még 15-20 percig kelesztjük, azután 160 Celsius-fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd megszórjuk a porcukorral és szeleteljük.
A tetejére:
Elkészítés:
A töltelék:
Összeállítás:
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!