Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mazsola? Ne aggódjanak, ebben a receptben nincsen! A túrós morzsa a császármorzsa kevésbé édes változata, amelynek fő alkotóeleme a friss túró. A nagymama receptje – az unoka diétájához igazítva!
Hozzávalók:
30 dkg friss túró
4 tojás
6 ek. liszt
só
3 ek. vaj
A megszóráshoz:
porcukor
Elkészítés:
Az áttört túrót a tojássárgájával habosra keverjük, a lisztet, meg egy csipetnyi sót hozzáadunk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
A vajat a tepsiben (20×30 cm) megolvasztjuk, majd a forró vajra a keveréket beleöntjük, és nem túl forró sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
A süteményt a sütőből kivesszük, és két villa segítségével apró darabokra szaggatjuk, “morzsoljuk”. Mindezt legjobb úgy tenni, hogy a nagyobb darabokra már szétszaggatott tésztát serpenyőbe rakjuk, és lassú tűzön végezzük el a további apróra darabolást, hogy a morzsák minden oldalról kissé megpiruljanak.
Tálalás:
A porcukorral megszórva, valamilyen pikáns lekvárral vagy sűrű málnaszörppel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
A túrós morzsa még ízletesebb lesz, ha meggybefőttet kínálunk hozzá.
Vegeta oldal
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!