Sütés főzés: Túrós palacsinta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Túrós palacsinta

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

  •  
Túrós palacsinta
Hozzávalók a palacsintához:

• 12,5 dkg liszt, csipet só,

• 2 db tojás,

• 2,5 dl tej,

• 1 evőkanál olaj,

• 1 evőkanál rum,

• szódavíz.

A töltelékhez:

• 5 dkg puha mazsola,

• 2 evőkanál rum,

• 25 dkg túró,

• evőkanál vaj, vagy margarin,

• 2 tojás,

• 10 dkg cukor,

• 1 citrom reszelt héja.

Az öntethez:

• 1 tojás,

• 3 dkg cukor,

• 1 tasak vaníliás cukor,

• 1 dl tej. •

A tetejére:

porcukor.


Elkészítés:

A palacsintatésztához valókat összekeverjük, és csomómentesen jól kidolgozzuk, annyi szódavízzel, hogy tejszín sűrűségű legyen. 30-60 percig pihentetem, így nem szakadnak szét sütés közben. Amíg a tészta pihen, a töltelékhez a mazsolát meleg vízben megmosom, törlőpapírral leszárítom, és ráteszem a rumot, hogy jól szívja meg magát. A három evőkanál vaj, vagy margarinból elveszek annyit, hogy egy tűzálló edényt közepesen kikenek. A tojásokat ketté választom, a fehérjét pici sóval jó kemény habbá verem, a sárgáját a maradék vajjal és a cukorral habosra kikeverem, hozzáadom a megtört túrót, a megsikált, lereszelt citromhéjat, majd finoman belekeverjük a tojás habját, legvégén a rumos mazsolát. Közepes méretű teflonos sütőben kisütjük a palacsintákat, én minden palacsinta sütése előtt kikenem a sütőt, nagyon vékonyan (biztos ami biztos). A kész palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, kettévágjuk, és vágott felükkel, felfelé, szépen sorba rakjuk a kikent sütőformában kissé egymásra csúsztatva .Úgy néznek ki, mint a tátott szájú halak .Elkészítjük az öntetet, a hozzávalókat botmixerrel simára keverjük, és a lerakott palacsintákra öntjük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon finom palacsinta,annyiban különbözik az én extra túrósomtól,hogy a töltelékembe nincs mazsola.
Lényegében a leírásban ugyanaz és nagyon finom.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu