Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
• 12,5 dkg liszt, csipet só,
• 2 db tojás,
• 2,5 dl tej,
• 1 evőkanál olaj,
• 1 evőkanál rum,
• szódavíz.
A töltelékhez:
• 5 dkg puha mazsola,
• 2 evőkanál rum,
• 25 dkg túró,
• evőkanál vaj, vagy margarin,
• 2 tojás,
• 10 dkg cukor,
• 1 citrom reszelt héja.
Az öntethez:
• 1 tojás,
• 3 dkg cukor,
• 1 tasak vaníliás cukor,
• 1 dl tej. •
A tetejére:
porcukor.
Elkészítés:
A palacsintatésztához valókat összekeverjük, és csomómentesen jól kidolgozzuk, annyi szódavízzel, hogy tejszín sűrűségű legyen. 30-60 percig pihentetem, így nem szakadnak szét sütés közben. Amíg a tészta pihen, a töltelékhez a mazsolát meleg vízben megmosom, törlőpapírral leszárítom, és ráteszem a rumot, hogy jól szívja meg magát. A három evőkanál vaj, vagy margarinból elveszek annyit, hogy egy tűzálló edényt közepesen kikenek. A tojásokat ketté választom, a fehérjét pici sóval jó kemény habbá verem, a sárgáját a maradék vajjal és a cukorral habosra kikeverem, hozzáadom a megtört túrót, a megsikált, lereszelt citromhéjat, majd finoman belekeverjük a tojás habját, legvégén a rumos mazsolát. Közepes méretű teflonos sütőben kisütjük a palacsintákat, én minden palacsinta sütése előtt kikenem a sütőt, nagyon vékonyan (biztos ami biztos). A kész palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, kettévágjuk, és vágott felükkel, felfelé, szépen sorba rakjuk a kikent sütőformában kissé egymásra csúsztatva .Úgy néznek ki, mint a tátott szájú halak .Elkészítjük az öntetet, a hozzávalókat botmixerrel simára keverjük, és a lerakott palacsintákra öntjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!