Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 tojás
72 g édesítőszer
1 vaníliarúd
40 dkg darált mandula
3/4 dl tejszín
2 tk őrölt fahéj
2 tk kakaópor
1 narancs leve és héja
30 g színtelen zselatin
3 dl joghurt
40 dkg félzsíros tehéntúró
1/2 tk folyékony édesítőszer
5 dkg felaprított mandula
sütőpapír
Elkészítés:
Robotgéppel a tojások sárgáját és az édesítőszert krémesre keverjük. A vaníliarudat felhasítjuk és belét kikaparjuk. A vaníliavelőt, a darált mandulát, a tejszínt, a fahéjat és a kakaóport a tojásos keverékbe dolgozzuk. A tojások fehérjét keményre felverjük, óvatosan a masszába forgatjuk. Sütőpapírral kibélelt kb 31 x39 cm átmérőjű tepsibe simítjuk előmelegített sütőben 150 fokon 25-30 percig sütjük.
A narancs héját finomra lereszeljük. A narancsot félbevágjuk és levét kifacsarjuk. A zselatint a hideg vízzel elkeverjük. A tésztát a sütőből kivesszük és hűlni hagyjuk.
A joghurtot a túróval és a narancshéjjal simára keverjük, majd a folyékony édesítőszerrel ízesítjük. A narancslevet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, 3 evőkanál túrókrémbe vegyítjük, majd a maradék túrókrémhez adjuk. 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A dermedő krémet a tésztalapra simítjuk, majd legalább 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Végül a felaprított mandulával megszóruk, és 30 háromszögre vágjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!