Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 főre
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük habosra 6 dkg cukorral. A fehérjéket verjük kemény habbá a megmaradt cukorral. Forgassuk össze a kétféle masszát. A lisztet és a kakaóport is keverjük bele, aztán öntsük a tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsibe (20*30cm) és süssük 15 percig a 180 fokos sütőben. Borítsuk ki egy lisztezett konyharuhára, és hagyjuk kihűlni, mielőtt lehúzzuk róla a papirt
Egy formával szabjunk köröket a tésztából.
A töltelékhez reszeljük le a csokit és dolgozzuk össze a dióval, a túróval, a cukorral. A habtejszínt verjük fel. A zselatint oldjuk fel 80 ml hideg vízben, majd melegítsük meg, és a tejszínhabbal együtt keverjük a csokis túróhoz.
A krémet töltsük a tésztakörökkel azonos átmérőjű formákba, vagy joghurtos poharakba. Tegyünk a tetejükre 1-1 tésztakorongot, és mindet rakjuk 3 órára a hűtőbe.
A lehűlt formákat tartsuk meleg víz alá, majd borítsuk ki belőlük a "tornyocskákat".
A csokit olvasszuk meg és mártsuk bele a tetejüket, majd szórjuk meg pisztáciával a sütiket.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!