Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Túróval töltött zsemle
Hozzávalók:
• 8 db zsömle
• 50 dkg túró
• 2 csomag vaníliás cukor
• 10 dkg kristálycukor
• 3 tojássárgája
• 1 citrom reszelt héja
• 2 tejföl
• mazsola (igény szerint)
• 2 dl tej
• 5 dkg vaj
A túrót áttörjük, összekeverjük a vaníliás cukorral, cukorral, tojások sárgájával, másfél dl tejföllel és a citrom reszelt héjával. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, és apró darabokra tépve a töltelékbe keverjük. A tejet felmelegítjük, a zsemléket egy-egy másodpercre belemártjuk, majd azonnal sütőlapra vagy tepsire tesszük (vigyázzunk: ha túl sokáig áztatjuk, a zsömle szétesik)!
A zsömlék belsejébe kanalazzuk a tölteléket, visszatesszük rájuk a zsömlék kalapját (ezeket szintén érdemes egy másodpercre tejbe mártani), a tetejére kenjük a maradék tejfölt, meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd 200 fokos sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Brutális mennyiségű porcukorral megszórva kínáljuk. Csak frissen, melegen jó!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!