Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
15 dkg vékony metélt tészta,
1 nagy kígyóuborka,
2 kovászos uborka,
2 ecetes (csemege) uborka,
4 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
3 evőkanál kovászosuborka-lé,
3 evőkanál olaj,
1 csokor kapor,
késhegynyi törött fekete bors és piros fűszerpaprika, ízlés szerint só.
Elkészítés.
A tésztát sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Az olajjal összekeverem, és hagyom, hogy kihűljön. Közben a megmosott, héjas uborkát, a kovászos uborkát és az ecetes uborkát a főtt tésztához hasonló csíkokra aprítom. A kovászosuborka-lébe belekeverem a megtisztított és pépesre tört fokhagymát, a megmosott és felaprított kaprot, majd a tejfölt is hozzákeverve, ráöntöm a főtt tésztára. Ezután hozzáteszem az uborkacsíkokat, és az egészet jól összekeverem. Befedve teszem a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálalás előtt ismét összekeverem, majd a törött borssal és a pirospaprikával meghintve teszem az asztalra. Tejföl helyett joghurttal vagy kefirrel is lehet készíteni, nagyon üdítő saláta vagy hideg köret (például sült csirke mellé).
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!