Sütés főzés: Ünnepi aprósütemények

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Habkarikák:

 

Hozzávalók:kb 50 db

6 db tojásfehérje,

22 dkg porcukor,

5 dkg porcukor,

8 dkg étkezési keményítő.

 

Elkészítés:

 A szobahőmérsékletű friss tojásokat szétválasztjuk hogy egy csepp sárgája se kerüljön bele.

Adunk hozzá egy csipet sót és géppel,apránként hozzáadagolva a cukrot kemény habbá verjük.A maradék 5 deka cukrot elkeverjük keményítővel és beleszitáljuka habba,géppellazán dolgozzuk bele.Ilyenkor lehet szinezni is.

Csillagcsöves nyomózsákba töltjük,sütőpapírral bélelt tepsibe 1 centi távolságra egymástól 4-5 centis karikákat nyomunk.Megszórhatjuk cukordarával.

A sütőt 1.fokozatra (100 fokra)előmelegítjük.

3 óra hosszat szárítjuk,30 percenként kinyitjuk az ajtaját hogy a gőz távozzon.Mikor a karikák megkeményedtek kivesszük kihűtjük,szalagot köthetünk rá és mehet a karácsonyfára.

 


 

Fahéjjas csillagok:

 

Hozzávalók:kb 45 db

3 db tojásfehérje,

1 tk citromlé,

30 dkg darált mandula,

15 dkg porcukor,

fél tk fahéj,

néhány csepp rum vagy aroma,

10 dkg cukor.

 

Elkészítés:

2 tojásfehérjét a citromlével verjük kemény habbá.A porcukrot,27 dkg mandulát,fahéjat keverjük össze és tegyük a tojásfehérjéhez.

A maradék mandulát tegyük rá egy elvágott mélyhűtő tasakra,erre kenjük rá a masszát és a tetejére tegyünk még egy zacskót.Nyújtsuk ki és hagyjuk 15 percet szikkadni.Majd formázzunk belőle csillagokat.Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük őket.A megmaradt fehérjét verjük fel keverjük hozzá a cukrot,rumot és kenjük meg vele a csillagokat.150 fokon 20 percig süssük őket.

 


 

Diós-barackos falat:

 

Hozzávalók:kb 50 db

15 dkg vaj,

10 dkg porcukor,

1 cs vaníliás cukor,

1 tojás,

6 db tojássárgája,

5 dkg darált dió,

35 dkg liszt,

1 mk szerecsendió,

1 ek rum.

 

Mázhoz:

25 dkg baracklekvár,

25 szem aszalt barack,

10 dkg porcukor.

 

Elkészítés:

A vajat,cukrot,vaníliás cukrot,sót,az 1 tojást,6 db sárgáját,rumot keverjük habosra.

Lisztet a dióval,szerecsendióval elkeverjük majd beledolgozzuk a kihabosított masszába és sima tésztát gyúrunk.Fóliába csomagolva hűtőben 2-3 órát pihentetjük.Diónyi darabokat formázunk a masszából,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.Megmelegítjük a lekvárt.Amint megsültek egyből bekenjük őket lekvárral,száradni hagyjuk.A porcukrot kevés forró vízzel simára keverjük majd bekenjük vele a sütiket.A tetejüket aszalt barackkal diszítjük és hagyjuk megszáradni őket.

 

 

Kókuszos virágok:

 

Hozzávalók:kb 65 db

18 dkg vaj,

20 dkg cukor,

17,5 dkg liszt,

15 dkg kókuszreszelék,

1 ek reszelt citromhéj,

10 dkg málnalekvár,

2 ek porcukor.

 

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral.Összegyúrjuk a liszttel,kókuszreszelékkel,csipet sóval,citromhéjjal.Fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és virágokat szaggatunk ki belőle,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.Előmelegített 180 fokos sütöben kb 13 percig sütjük őket világosra.Kettőt lekvárral összeragasztunk.

 


 


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu