Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Habkarikák:
Hozzávalók:kb 50 db
6 db tojásfehérje,
22 dkg porcukor,
5 dkg porcukor,
8 dkg étkezési keményítő.
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű friss tojásokat szétválasztjuk hogy egy csepp sárgája se kerüljön bele.
Adunk hozzá egy csipet sót és géppel,apránként hozzáadagolva a cukrot kemény habbá verjük.A maradék 5 deka cukrot elkeverjük keményítővel és beleszitáljuka habba,géppellazán dolgozzuk bele.Ilyenkor lehet szinezni is.
Csillagcsöves nyomózsákba töltjük,sütőpapírral bélelt tepsibe 1 centi távolságra egymástól 4-5 centis karikákat nyomunk.Megszórhatjuk cukordarával.
A sütőt 1.fokozatra (100 fokra)előmelegítjük.
3 óra hosszat szárítjuk,30 percenként kinyitjuk az ajtaját hogy a gőz távozzon.Mikor a karikák megkeményedtek kivesszük kihűtjük,szalagot köthetünk rá és mehet a karácsonyfára.
Fahéjjas csillagok:
Hozzávalók:kb 45 db
3 db tojásfehérje,
1 tk citromlé,
30 dkg darált mandula,
15 dkg porcukor,
fél tk fahéj,
néhány csepp rum vagy aroma,
10 dkg cukor.
Elkészítés:
2 tojásfehérjét a citromlével verjük kemény habbá.A porcukrot,27 dkg mandulát,fahéjat keverjük össze és tegyük a tojásfehérjéhez.
A maradék mandulát tegyük rá egy elvágott mélyhűtő tasakra,erre kenjük rá a masszát és a tetejére tegyünk még egy zacskót.Nyújtsuk ki és hagyjuk 15 percet szikkadni.Majd formázzunk belőle csillagokat.Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük őket.A megmaradt fehérjét verjük fel keverjük hozzá a cukrot,rumot és kenjük meg vele a csillagokat.150 fokon 20 percig süssük őket.
Diós-barackos falat:
Hozzávalók:kb 50 db
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 cs vaníliás cukor,
1 tojás,
6 db tojássárgája,
5 dkg darált dió,
35 dkg liszt,
1 mk szerecsendió,
1 ek rum.
Mázhoz:
25 dkg baracklekvár,
25 szem aszalt barack,
10 dkg porcukor.
Elkészítés:
A vajat,cukrot,vaníliás cukrot,sót,az 1 tojást,6 db sárgáját,rumot keverjük habosra.
Lisztet a dióval,szerecsendióval elkeverjük majd beledolgozzuk a kihabosított masszába és sima tésztát gyúrunk.Fóliába csomagolva hűtőben 2-3 órát pihentetjük.Diónyi darabokat formázunk a masszából,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.Megmelegítjük a lekvárt.Amint megsültek egyből bekenjük őket lekvárral,száradni hagyjuk.A porcukrot kevés forró vízzel simára keverjük majd bekenjük vele a sütiket.A tetejüket aszalt barackkal diszítjük és hagyjuk megszáradni őket.
Kókuszos virágok:
Hozzávalók:kb 65 db
18 dkg vaj,
20 dkg cukor,
17,5 dkg liszt,
15 dkg kókuszreszelék,
1 ek reszelt citromhéj,
10 dkg málnalekvár,
2 ek porcukor.
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral.Összegyúrjuk a liszttel,kókuszreszelékkel,csipet sóval,citromhéjjal.Fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és virágokat szaggatunk ki belőle,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.Előmelegített 180 fokos sütöben kb 13 percig sütjük őket világosra.Kettőt lekvárral összeragasztunk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!