Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
200 g vadhús (nyúl,szarvas,vaddisznó),
60 g zsíros,füstölt szalonna,
1 hagyma,
2 ek apróra vágott petrezselyem,
1 tk apróra vágott kakukkfű,
1 ek tejszín,
1 ek portói bor,
1 cs mélyhűtött leveles tészta (300g),
1 tojásfehérje,
só,
1 tojássárgája,
1 ek sűrített tej.
Elkészítés:
A megmosott,megtörölt vadhúst a szalonnával együtt daráljuk le a húsdaráló finomabb tárcsáján.Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát,petrezselymet,tejszínt,portóit,
kakaukkfüvet,sózzuk ízlész szerint.Elkeverjük.
A csomagoláson szereplő útmutatás szerinti felolvasztott leveles tésztát nyújtsuk ki 30×40 cm-es téglalappá.
10×10 cm-es 12 db négyzetre vágjuk fel.
Mindegyik tésztalapra teszünk a masszából és a lapok széleitbekenjük tojásfehérjével.
Hajtsuk fel a tészta széleit és középen nyomjuk össze.
A sűrített tejjel elkevert tojásárgájával kenjük meg.
170-190 fokon kb 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!