Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
300 g vaníliás joghurt
10 dkg idénygyümölcs (díszítéshez)
400 g tejszín
200 g joghurt
24 g zselatinpor
14 dkg cukor
2 db tojás
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és közben a sóval együtt beleszórunk 7 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát kb. 24 x 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 12-15 percig sütjük, majd kihűtjük. A sütőpapírt lehúzzuk, és a tészta köré többszörösen összehajtogatott alufóliából keretet állítunk. A zselatinpor felét az utasítás szerint feloldunk. A joghurtot a maradék cukorral összekeverjük. A feloldott zselatint kb. 4 ek joghurttal elvegyítjük. Óvatosan a maradék joghurthoz adjuk, majd beleforgatjuk a 250 g tejszínből vert kemény habot. A tésztalapra simítjuk, és kb. 1 órára hűtőbe állítjuk. A maradék zselatint is feloldjuk, majd 4 ek vaníliás joghurttal elvegyítjük és a maradék vaníliás joghurthoz adjuk. A maradék tejszínt felverjük, és a habot a joghurtkrémre kenjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük. A süteményt először 9 kockára, majd háromszögekre vágjuk. Tetszés szerint idénygyümölcsökkel díszítjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!