Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
40 dkg liszt,
3 tojás,
1 dl víz,
só,
olaj vagy zsír,
4-5 nagyobb burgonya,
3-4 közepes vöröshagyma,
tejföl
Elkészítés:
A tésztához a lisztet gyúrd össze a tojásokkal, kb. 1 dl vízzel, és ízlés szerint sóval. Tiszta ruhával letakarva pihentesd 15 percig. Még kétszer alaposan gyúrd át a tésztát, s mind a kétszer pihentesd 15 percig. Közben a meghámozott, felkockázott burgonyát főzd puhára, majd krumplinyomóval törd össze, de ne legyen krémes. A hagymát apróra vágva pirítsd meg 4-5 evőkanál zsiradékon, majd keverd a tört burgonyához.
A tésztát nyújtsd ki 1 mm vékonyra, és szaggass köröket belőle, aminek a közepébe a tölteléket halmozod. A tészta széleit kend meg vízzel vagy tojásfehérjével, majd hajtsd félbe és nyomd le erősen a széleit, hogy kis táskákat kapj. Az így elkészült barátfüleket tedd enyhén sós, lobogó vízbe, és fedő alatt kb. 15 percig főzd. Az elkészült ételt csepegtesd le, és tálba szedve locsold meg egy kevés zsiradékkal. Tejföllel tálald.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!