Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Kakaós tészta:
40 dkg liszt,
10 dkg cukor,
15 dkg zsír,
½ cs. sütőpor,
2 tojás,
1 ek szerencsi kakaó por,
kevés tej, jól összeálljon,
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát ketté osztjuk kinyújtjuk, és tepsi hátán kisütjük őket.
Piskóta:
30 dkg cukor,
6 tojás,
6 evőkanál víz,
24 dkg liszt,
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzákanalazzuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját.
Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Egy ugyan akkora tepsit mint amin a kakaós tészta sült, kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és mérsékelt tűzön szép világosra sütjük.
Krém:
1 l tej,
7 evőkanál rétesliszt,
30 dkg porcukor,
30 dkg margarin,
2 csomag vaníliás cukor,
½ dl rum, vagy rumaroma,
Ekészítés:
A margarint, a vaníliás cukrot, a por cukrot a rummal habosra keverjük.
A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük.
Mikor már teljesenkihűlt jól összekeverjük a cukros margarinnal.
Egy tepsibe alulra helyezzük az egyik barna lapot, megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a piskóta lapot és erre a krém másik fele, majd a második barna lap.
Csokoládé máz:
20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó,
2 evőkanál olaj,
A csokoládét egy pici vízzel felolvasztjuk, és mikor már teljesen sima a tűzről levéve belekeverjük az olajat.
A sütemény tetejére öntjük és elsímítjuk. Előzőnap jó megcsinálni, legyen ideje puhulni különben törik vágáskor.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!