Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha az ételeket emberi tulajdonságokkal ruháznánk fel, akkor a gyorsaság és a vidámság lennének a legjellemzőbbek erre a rizottóra. Nos, hogyha így lenne, a gyorsaság és a vidámság mellett még más tulajdonságok is ékesítenék, amelyek újra és újra asztalhoz terelnék a rizs- és zöldségkedvelőket.
Hozzávalók:
1 kicsi | hagyma |
---|---|
3 gerezd | fokhagyma |
0,5 dl | olívaolaj |
25 dkg | rizs |
20 dkg | sárgarépa |
1 ek. | Vegeta |
1 nagy | piros húsú paprika |
10 dkg | csemegekukorica |
20 dkg | friss káposzta |
Elkészítés:
A megtisztított hagymát és a fokhagymát 1 deci hideg vízzel elektromos aprítógépben durvára pépesítjük.
A megmosott, alaposan lecsöpögtetett rizst és megtisztított, apróra kockákra vágott sárgarépát serpenyőben az olívaolajon rövid ideig kevergetve pirítjuk. A kétféle hagymapépet meg a Vegeta felét hozzákeverjük, majd egy kevés meleg vízzel felöntve néhány percig pároljuk.
A kicsumázott, kockákra vágott paprikát és a leszűrt, leöblített csemegekukoricát rádobjuk, még egy kis vízzel felöntve újabb 10 percig pároljuk.
A vége felé az apróra vágott káposztát meg a maradék Vegetát is belekeverjük, és addig pároljuk, amíg a rizs megpuhul. A szükséges, az elfőtt folyadékot apránként meleg vízzel utánpótoljuk. A tálalás előtt a rizottót megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Megjegyzés:
A rizst forró vízzel leöntjük, kb. 5 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük, és folytatjuk az elkészítést a recept szerint. Ezzel az eljárással a rizs hamarabb megpuhul.
Vegeta oldal
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!