Sütés főzés: Vidám rizottó

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vidám rizottó

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ha az ételeket emberi tulajdonságokkal ruháznánk fel, akkor a gyorsaság és a vidámság lennének a legjellemzőbbek erre a rizottóra. Nos, hogyha így lenne, a gyorsaság és a vidámság mellett még más tulajdonságok is ékesítenék, amelyek újra és újra asztalhoz terelnék a rizs- és zöldségkedvelőket.

Hozzávalók:



1 kicsi hagyma
3 gerezd  fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
25 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
1 ek. Vegeta
1 nagy piros húsú paprika
10 dkg csemegekukorica
20 dkg friss káposzta

Elkészítés:

A megtisztított hagymát és a fokhagymát 1 deci hideg vízzel elektromos aprítógépben durvára pépesítjük.

A megmosott, alaposan lecsöpögtetett rizst és megtisztított, apróra kockákra vágott sárgarépát serpenyőben az olívaolajon rövid ideig kevergetve pirítjuk. A kétféle hagymapépet meg a Vegeta felét hozzákeverjük, majd egy kevés meleg vízzel felöntve néhány percig pároljuk.

A kicsumázott, kockákra vágott paprikát és a leszűrt, leöblített csemegekukoricát rádobjuk, még egy kis vízzel felöntve újabb 10 percig pároljuk.

A vége felé az apróra vágott káposztát meg a maradék Vegetát is belekeverjük, és addig pároljuk, amíg a rizs megpuhul. A szükséges, az elfőtt folyadékot apránként meleg vízzel utánpótoljuk. A tálalás előtt a rizottót megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

Megjegyzés:

A rizst forró vízzel leöntjük, kb. 5 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük, és folytatjuk az elkészítést a recept szerint. Ezzel az eljárással a rizs hamarabb megpuhul.

 

Vegeta oldal

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu