Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
35 dkg liszt
1,5 dl langyos tej
1,5 dkg friss élesztő (vagy ennek megfelelő instant élesztő)
1 tojás sárgája
1 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
1 teáskanál őrölt oregano
1 evőkanál vöröshagyma finomra vágva
késhegynyi őrölt bors
9 db roppanós virsli, hosszában félbevágva.
A tetejére:
1 tojás sárgája
kevés tej.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, és a többi hozzávalóval közepes keménységű tésztát gyúrunk. Kevés liszttel meghintjük, letakarva langyos helyen kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Nagyon megtetszett ez a recept, remélem, nektek is tetszik, jó étvágyat hozzá!
A tésztát lisztezett deszkán kb. 25x35 cm-es méretre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kezünkkel egyengetjük. Derelye- vagy pizzavágó segítségével hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. A virsliket hosszában félbevágjuk, és beszőjük a tésztacsíkok közé.
Kevés tejjel elkevert tojással lekenjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben (hőálló edényben 2 dl vizet a sütő aljába teszünk, hogy se a tészta, se a virsli ne száradjon ki) pirosra sütjük.
Ízlés szerint zöldfélékkel, mustárral, majonézzel, kechuppal tálaljuk.
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!