Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egészséges nasi.
Évek óta készítek zabpelyhes kekszet. Hol így, hol úgy variálom a hozzávalókat az otthon fellelhető készletek függvényében. Vannak sarokpontok, amiket mindenképpen érdemes szem előtt tartani az elkészítésnél. A zabpehely és a vaj kihagyhatatlan belőle; aszalt gyümölcsök terén bátran próbálkozhatunk; a kekszdara jó szolgálatot tesz: lágyítja a kekszünket. Aki ropogósan szereti, az viszont használjon több zabpelyhet; a friss gyümölcs viszont nem válik be benne.
Érdemes kapásból duplázni a mennyiséget. Egyrészt mert fémdobozban akár egy hétig is eláll, feltéve, ha a fémdobozt a család többi tagja elől elzárjuk. Ennek fényében itt az egyik legjobban sikerült darab.
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely
10 dkg darált keksz (lehet liszt is, de keksszel jobb!)
5 dkg darált mandula (vagy dió, mogyoró)
25 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál méz
15 dkg aszalt áfonya (vagy szilva, mazsola, sárgabarack, vagy ezek vegyesen)
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
3 tojás
fahéj,
gyömbér és szerecsendió ízlés szerint
A zabpelyhet száraz serpenyőben megillatosítom, hozzáadom a vajat. Hozzákeverem a többi hozzávalót is.
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítem, majd vizes kézzel diónyi mennyiségeket veszek a masszából, golyóvá állítom össze, majd kissé ellapítom és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 15-20 perc alatt aranysárgára sütöm őket.
( Borsa recept )
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!