Sütés főzés: Zabpelyhes keksz tízóraira

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zabpelyhes keksz tízóraira

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Egészséges nasi. 

Évek óta készítek zabpelyhes kekszet. Hol így, hol úgy variálom a hozzávalókat az otthon fellelhető készletek függvényében. Vannak sarokpontok, amiket mindenképpen érdemes szem előtt tartani az elkészítésnél. A zabpehely és a vaj kihagyhatatlan belőle; aszalt gyümölcsök terén bátran próbálkozhatunk; a kekszdara jó szolgálatot tesz: lágyítja a kekszünket. Aki ropogósan szereti, az viszont használjon több zabpelyhet; a friss gyümölcs viszont nem válik be benne.

Érdemes kapásból duplázni a mennyiséget. Egyrészt mert fémdobozban akár egy hétig is eláll, feltéve, ha a fémdobozt a család többi tagja elől elzárjuk. Ennek fényében itt az egyik legjobban sikerült darab.

Hozzávalók:

15 dkg zabpehely

10 dkg darált keksz (lehet liszt is, de keksszel jobb!)
5 dkg darált mandula (vagy dió, mogyoró)
25 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál méz

15 dkg aszalt áfonya (vagy szilva, mazsola, sárgabarack, vagy ezek vegyesen)
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor

3 tojás
fahéj,

gyömbér és szerecsendió ízlés szerint


Elkészítés:

A zabpelyhet száraz serpenyőben megillatosítom, hozzáadom a vajat. Hozzákeverem a többi hozzávalót is.
A sütőt 180 fokra előmelegítem, majd vizes kézzel diónyi mennyiségeket veszek a masszából, golyóvá állítom össze, majd kissé ellapítom és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 15-20 perc alatt aranysárgára sütöm őket.

 

 

( Borsa recept )

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu