Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A zöld dió akkor jó befőttnek, ha belül még puha. Május végétől érdemes elkezdeni. Egy darabot késsel kettévágunk, ha nem akad meg a kés a héjában akkor jó lesz befőttnek.
Hozzávalók:
* 1 kg zöld dió
* 2 evőkanál 10 %-os ecet
* 1 1⁄2 l víz
* 1 kg cukor
* 10 db szegfűszeg
* 1⁄2 db citrom héja
* 1⁄2 db narancs héja
* 1⁄2 dl rum
Elkészítés:
A diókat alaposan megmossuk (én szivaccsal szoktam), majd vastag tűvel (kötőtű is jó) átszurkáljuk és egy lábasba rakjuk. Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Két hétig áztatjuk, úgy, hogy minden nap kétszer leszűrjük és friss vizet öntünk rá. Két hét után 1 liter ecetes vízben, forrástól számított 10 percig főzzük. A cukorból és 4 dl vízből szirupot készítünk, szegfűszeggel, reszelt narancs és citromhéjjal ízesítjük. A diót leszűrjük az ecetes létől és a cukros szirupba rakjuk, kb. 5 percig főzzük, majd 1 napot állni hagyjuk, majd megint főzzük 5 percig, megint állni hagyjuk 1 napot, és megint 5 percig főzzük. Ezután a diót kiszedjük a szirupból, és befőttes üvegekbe rakjuk. Az átszűrt szirupot megforrósítjuk, rummal ízesítjük és a dióra öntjük, celofánnal lekötjük, és száraz dunsztba rakjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!