Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
8 db paprika,
40 dkg paradicsom,
20 dkg zöldbab,
3 szál újhagyma,
20 dkg baromfimáj,
1 mk. majoránna,
4 ek olaj.
Zöldfűszers mártáshoz:
4 dkg vaj,
2 dkg liszt,
2 dl hús vagy zöldségleves,
1 tk. vágott snidling,
1 tk. vágott petrezselyem,
1 tk. vágott bazsalikom,
1 dl tejszín.
Elkészítés:
A paprikákat a háromnegyed részüknél elvágjuk,eltávolítjuk a magházat (ezek lesznek a csónakok).A kisebb felét összekockázzuk.
A felforrósított olajon megsütjük a paprikakockákat,kivesszük,félretesszük.
Visszamaradt olajban megfuttatjuk a hagymát,rátesszük az apróra darabolt májat.Kicsit pirítjuk,sózzuk,borsozzuk.
Visszatesszük a paprikakockákat,hozzáadjuk az aprított paradicsomot,zöldbabot,megszórjuk majorannával és 2-3 perc alatt összerottyantjuk.
A paprikacsónakokat hőálló tálba tesszük,megtöltjük a töltelékkel mindegyiket.180 fokon kb 5-10 percig sütjük.
Pirított burgonyával és zöldfűszeres mártással tálaljuk.
Zöldfűszeres mártáshoz a vajat megolvasztjuk,majd habzásig pirítjuk benne a lisztet.
Felöntjük a húslevessel és simára keverjük.Sózzuk,borsozzuk,zöldfűszereket beleszórjuk.Kíméletesen forraljuk 8-10 percig,majd hozzáöntjük a tejszínt,ezzel is összeforraljuk.Ha túl sűrű lenne a mártás tehetünk bele 1-2 ek forró vizet.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!