Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg nyers burgonya,
30 dkg sárgarépa,
30 dkg spenót (mirelit is lehet),
3 db egész tojás,
3 evőkanál finomliszt,
dl tej,
1 teáskanál majoránna,
2 gerezd fokhagyma,
törött fekete bors,
ízlés szerint,
1 csapott evőkanál só,
6 evőkanál olaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 mokkáskanál szerecsendió-reszelék.
Elkészítés:
Egy evőkanál olajjal kikenem a tepsit és behintem a zsemlemorzsával. Félreteszem. A burgonyát hámozás után nyersen lereszelem az almareszelő durva fokán, majd összekeverem egy evőkanál liszttel, egy evőkanál olajjal, egy felvert tojással és a szerecsendió-reszelékkel. Megsózom. A keveréket belesimítom a kikent tepsi aljába. A spenótot gondosan megtisztítom, vékony csíkokra összevágom, és egy evőkanál olajon megpárolom. (A mirelit parajt felengedés után kicsavarom és megpárolom.) Ha langyosra hűlt, összekeverem egy felvert tojással és egy evőkanál liszttel. Zúzott fokhagymával, sóval és törött borssal fűszerezem, majd rásimítom a burgonya tetejére. A sárgarépát megtisztítom, lereszelem, és összekeverem a maradék liszttel, egy deci tejjel, a felvert tojással és egy evőkanál olajjal. Sóval, majoránnával és törött borssal fűszerezem. A sárgarépás keveréket felkenem a paraj tetejére. A megmaradt tejet és az olajat összeöntöm, rálocsolom az ételre, és a tepsit szorosan letakarom. Előmelegített közepes hőfokú sütőbe tolom, és a közepesnél valamivel kisebb lángon párolom jó egy órán keresztül, végül pedig fedő nélkül megpirítom a tetejét.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!