Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
10dkg gomba,
40dkg zöld bab,
fehérrépa,
sárga répa,
tejföl,
2 kanál liszt,
1 pohár víz,
petrezselyem zöld,(fontos!)
só,bors.kevés olaj
1 nagyobb csirkemell,
száraztészta (tollszár,v.csavart cső)
Elkészítés előkészület:
Felteszünk főni vizet, ha forr megsózzuk, beleöntjük a feldarabolt zöldbabot, a répát, és a fehérrépát. Ha megfőtt leszűrjük, de a vízből tegyünk félre hígításnak.
Egy másik fazékban kifőzzük a tésztát.
10 dkg szeletelt gombát egy kisebb edényben 2 kanál olajon megdinsztelünk, sózzuk, borsozzuk. Egy másik nagyobb(lehetőleg teflon) edényben a lebőrözött, apró csíkokra vágott csirkemellet 2 kanál olajon fehéredésig sütjük,
sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a gombát.
Elkészítés:
Ha az előkészülettel megvagyunk, összeöntjük egy edénybe a húst, a zöldséget, leszórjuk a liszttel, átprítjuk, felengedjük vízzel, és besűrítjük tejfölllel. Egy sűrű fehér mártást kapunk, amit hígíthatunk ízlés szerint. Utána ízesítjük sóval, borssal. Petrezselyem zöld feltétlen kell bele.
Ezt a mártásos húst tálaljuk a kifőtt tésztára.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!