Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
5 db. tojás
15 dkg. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg. liszt
7 dkg. étkezési keményítő
10 dkg. darált mandula ( esetleg dió )
10 dkg. csokoládéreszelék
töltelékhez:
3 evőkanál cseresznyepálinka
8 dl. tejszín
15 dkg. porcukor
4 csomag habfixáló
10 dkg. csokoládéreszelék
1 üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés:
Az 5 tojás fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a keveréket, valamint a keményítőt. A darált magvakat és a csokoládéreszeléket váltakozva hozzákeverjük a tojássárgákhoz. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába keverjük. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába simítjuk és kisütjük. A kész tésztáról a karikát lehúzzuk és kihűtjük, majd kettő lapra vágjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejszínből a porcukorral és a habfixálóval kemény habot verünk. Az alsó tésztaréteget meglocsoljuk egy kanál cseresznyepálinkával, a tésztára terítjük a hab harmadát, megszórjuk a csokoládéreszelék felével és bőven megrakjuk meggyszemekkel.A torta tetején is ugyanígy járunk el, az oldalára is kenjünk a habból. Egy napig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tanácsok:
Cseresznyepálinka helyett a befőtt levét is használhatjuk.
Minél tovább érnek az ízek, annál finomabb.
Macerás, de finom!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!