Sütés főzés: Feketeerdő torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Feketeerdő torta

Hozzávalók:
5 db. tojás
15 dkg. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg. liszt
7 dkg. étkezési keményítő
10 dkg. darált mandula ( esetleg dió )
10 dkg. csokoládéreszelék
töltelékhez:
3 evőkanál cseresznyepálinka
8 dl. tejszín
15 dkg. porcukor
4 csomag habfixáló
10 dkg. csokoládéreszelék
1 üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés:
Az 5 tojás fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a keveréket, valamint a keményítőt. A darált magvakat és a csokoládéreszeléket váltakozva hozzákeverjük a tojássárgákhoz. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába keverjük. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába simítjuk és kisütjük. A kész tésztáról a karikát lehúzzuk és kihűtjük, majd kettő lapra vágjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejszínből a porcukorral és a habfixálóval kemény habot verünk. Az alsó tésztaréteget meglocsoljuk egy kanál cseresznyepálinkával, a tésztára terítjük a hab harmadát, megszórjuk a csokoládéreszelék felével és bőven megrakjuk meggyszemekkel.A torta tetején is ugyanígy járunk el, az oldalára is kenjünk a habból. Egy napig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tanácsok:
Cseresznyepálinka helyett a befőtt levét is használhatjuk.
Minél tovább érnek az ízek, annál finomabb.
Macerás, de finom!

torták

Látta 1655 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Nagyon szép ez a torta és biztosan isteni finom is !!Gratulálok !Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönjük néha meg kell dolgozni a finomságért.
Köszönjük a receptet.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu