Sütés főzés: Feketeerdő torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5468 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Feketeerdő torta

Hozzávalók:
5 db. tojás
15 dkg. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg. liszt
7 dkg. étkezési keményítő
10 dkg. darált mandula ( esetleg dió )
10 dkg. csokoládéreszelék
töltelékhez:
3 evőkanál cseresznyepálinka
8 dl. tejszín
15 dkg. porcukor
4 csomag habfixáló
10 dkg. csokoládéreszelék
1 üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés:
Az 5 tojás fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a keveréket, valamint a keményítőt. A darált magvakat és a csokoládéreszeléket váltakozva hozzákeverjük a tojássárgákhoz. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába keverjük. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába simítjuk és kisütjük. A kész tésztáról a karikát lehúzzuk és kihűtjük, majd kettő lapra vágjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejszínből a porcukorral és a habfixálóval kemény habot verünk. Az alsó tésztaréteget meglocsoljuk egy kanál cseresznyepálinkával, a tésztára terítjük a hab harmadát, megszórjuk a csokoládéreszelék felével és bőven megrakjuk meggyszemekkel.A torta tetején is ugyanígy járunk el, az oldalára is kenjünk a habból. Egy napig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tanácsok:
Cseresznyepálinka helyett a befőtt levét is használhatjuk.
Minél tovább érnek az ízek, annál finomabb.
Macerás, de finom!

torták

Látta 1296 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegyi Istvánné üzente 8 éve

Nagyon szép ez a torta és biztosan isteni finom is !!Gratulálok !Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Köszönjük néha meg kell dolgozni a finomságért.
Köszönjük a receptet.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu