Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tésztához:20 dkg liszt,10 dkg margarin, 1 tojás,csipetnyi só,5 dkg cukor,1 cs vaniliás cukor.kevés tejföl.
Töltelék:30 dkg kisújnyi vastagságú laska (metélt)30-40 dkg tehéntúró, 1 citrom reszelt héja,vanilia eszenc.2 marék mazsola,2 deci tejföl ,3 tojás ,és cukor ízlés szerint.
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel keverjük össze, hogy puha tésztát kapjunk. 2 lapot serítünk, amilyen vékonyra csak tudjuk. A megmaradt tészta lefagyasztva eláll.
A laskát(metélt)sós vízben mefözzük.A tehéntúrót kikavarjuk a tojások sárgájával,a tojásfehérje habjával,reszelt citromhéjával,ízlés szerinti cukorral és a vanilia eszenccel.A túróhoz kavarjuk a megfött laskát majd hozzáadjuk a mazsolát is.Ekkor rakjuk bele a tejfölt.Ha a tehéntúró száraz akkor kell belé a 2 deci tejföl.Ha nedves a túró nem kell az egész mennyiséget hozzákavarni.
Az egyik tésztalappal kibéleljük a tepszit, úgy hogy pereme is legyen.Ráhalmozzuk a tehéltúrós laskát majd befedjük a második lappal.Villával megszurkáljuk és forró lerben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!