Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta
- 2-3 dl langyos tej
- 1 kávéskanál só
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 dkg élesztő
- 50+10 dkg finomliszt
- 25 dkg hideg vaj
Krém
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 2-3 evőkanál porcukor
- 25 dkg puha vaj.Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos, cukros tejben. Egy nagy tálba beleszórjuk a fél kiló lisztet, a sót, a maradék cukrot, beleöntjük a felfutott élesztőt meg a többi tejet, és 10-15 percig dagasztjuk (természetesen csinálhatjuk dagasztókarral vagy kenyérsütő géppel is). Cipót formálunk a tésztából, meghintjük kevés liszttel, letakarjuk, és meleg, nem huzatos helyen hagyjuk a duplájára kelni. Közben a hideg vajat összedolgozzuk a 10 dkg liszttel (lehetőség szerint minél kevesebbet érjünk hozzá a meleg kezünkkel, használjuk egy széles kés pengéjét vagy robotgépet), majd lapos tégla alakúra formázzuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, rátesszük a vajkockát, hajtogatjuk, majd fóliába csomagolva félórára betesszük a hűtőbe pihenni. Ezt még kétszer megismételjük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk. Ha van időnk, akkor érdemes betenni a hűtőbe néhány órára, ha nincs, akkor nyugodtan kihagyhatjuk ezt a szakaszt. Forró, 220 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
Krém
Összekeverjük a puha vajat a kakaóval és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Az utolsó hajtogatás után enyhén lisztezett deszkán jó nagyra kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a kakaós krémet, feltekerjük, mint a bejglit, majd körülbelül 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!