Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
Mézes lap
30deka liszt
10deka porcukor
1evőkanál méz
7deka vaj
2tojás
1kk szódabikarbóna
Mákos piskóta
15deka cukor
15deka liszt
6db tojás
3kanál víz
fél deci étolaj
1fél csg sütőpor
10deka őröletlen mák
Krémje
3tojás sárgája
15deka porcukor
2csg vaníliás pudingpor
7deci tej
25deka margarin kevés lekvár
A tetejére Pirított mandula pehely került
A mézes laphoz a hozzávalókat összegyúrjuk. kettő lapra nyújtom ki.180fokon kb 5-7perc alatt megsül világos barna színűre.Én a mézes lapokat amikor kisültek azonnal lekentem egy kis barack lekvárral
A mákos lap készítése
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral vízzel és az olajjal.Majd hozzáadjuk a mákot is.A tojás fehérjét habbá verjük és óvatosan a masszához keverem Végül a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 180fokon kb 20percig sütöm.
Krémje
A tojás sárgákat habosra keverem a margarinnal.A pudingport a tejjel felfőzzük.Amikor már kihűlt a tojásos margarinnal összekeverem
Alulra kerül a mézes lap rá a krém arra pedig a mákos lap erre ismét a krém és mézes lap.A tetejére 2tojás fehérjét gőz felett felvertem és a tetejére simítottam.Szórtam rá pirított mandula szirmokat.Nagyon finom
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!