Sütés főzés: Somlói kocka2 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Somlói kocka2

A tészták hozzávalói piskóta lap csokis lap és diós lap
3x 2 tojás
4 deka cukor
6 deka liszt
fél csg sütőpor
1 kanál víz
2 kanál olaj
2 kanál kakaópor
5 deka darált dió
A krém hozzávalói
Sárga krém
6 deci tej
1 csg vaníliás cukor
4 tojás sárgája
10 deka cukor
1csg vaníliás puding
4 tojás fehérje
3 kanál cukor
A cukorszirup készítése
2 decivíz
15 deka cukor
ízlés szerint rum
Csoki öntet
4 deci tej
2 kanál kakaópor
10 deka ét csoki
1 kanál liszt
fél csg csoki puding
rum
10 deka darált dió
5 deka mazsola
2 kanál olaj
3 deci tejszín
A tojásokat szét választom A sárgáját 1 kanál cukorral olajjal vízzel kikeverem.A fehérjét habbá verem a maradék cukorral.A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.A diós hoz 5 deka diót adok a csokishoz pedig a kakaóport.Sütőpapiros sütőlapon 15x 30cm-es sütőlapon egyenként megsütöm Amikor kihűltek a lapok összetöltöm
A sárga krém készítése.A tejet felforralom, a többi hozzávalót kikeverem amikor a tej felforrt , először kanalanként adom hozzá a forró tejet állandó keverés mellett.Utána lassan hozzákeverem a többi tejet is és az edényt gőz fölé teszem és állandó keverés mellett besűrítem.A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a besűrűsödött krémmel összekeverem
A cukorszirup hozzávalóit felforralom pár percig utána kihűtöm
A csoki öntet elkészítése Az olaj kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztom és a végén adom hozzá az olajat.
A tejszínhabot felverem Alulra tettem a diós lapot meglocsoltam a rumos sziruppal.Erre tettem a krém felét amit elsimítás után darált dióval megszórtam.Erre tettem a csokis lapot szirupot krémet diót és végül a piskóta lapot.A tésztát kockákra vágtam a tetejére úgy tettem a csoki öntetet, hogy a tésztán kicsit follyon le tejszínhab rózsákkal diszítettem

Látta 756 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Friedlné Évi üzente 11 éve

Marcsikám, így mennyivel gusztusosabb, mint a poharas változata.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Andrea és Marcsi köszönöm szépen.Én is csak poharas formában szoktam készíteni, az is nagyon finom.De ezentúl csak sütemény formában készítem.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm szépen.
Marikám sajnálom, hogy így jártál a csokimázzal Pedig ahogy írtad a sütemény nagyon finom lehetett.Nem tudok hozzá szólni mert nem ismerem a csoki receptjét de ét-csokiból is nagyon szuper csokimáz készíthető.Marikám nem szabad feladni legközelebb sikerül

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én még sehogy sem csináltam, de így elkészítem. Nagyon jól néz ki.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ötletes nagyon, és mutatós, szeretjük a somlóit, de még csak poharas formában készítettem.
Gratulálok!
Köszönjük megosztottad velünk.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 11 éve

Marcsika! Ez nagyon jól néz ki! Húúú de ennék most belőle!Hát én a napokban csináltam egy finom sütit, de nem lett szép. Piskótatekercset egy folpack-al kibélelt őzgerinc formába szépen belesimítottam és ebben egy nagyon finom krémet készítettem és a krém közé ostyarudakat tettem egmásmellé kettő sorba, a tetejét befedtem a piskótatekercs maradékával. Később kifordítottam szép volt nagyon. És csináltam csokimázat ami totál rossz lett, az egész szétfolyt és a süti körül mártás volt. Szelve nagyon szép volt, mert az ostyák szépek voltak a szeleletekben. De a máz miatt nem fotoztam. Sosem sikerül mázt csinálnom. Már szétrobbanok a dühtől-Jó volt elfogyott és finom volt, ami a tálon volt máz azt még kikanalaztuk a sütikre.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu