Sütés főzés: Fantázia szelet (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5230 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2976 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 527 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Fantázia szelet

Fantázia szelet
A barna laphoz: /20×30 cm tepsihez/
2 db tojás
4 ek cukor
2 ek víz
1 ek étolaj
4 ek liszt
1 ek kakaópor
1 kk sütőpor
A fehér tésztához:
3 tojás fehérje
4 ek cukor
7 dkg darabos dió
1 ek étolaj
1 el víz
25 dkg házi,cukrozott magozott meggy
2 dl finomliszt
1 kk sütőpor
A lapok kenéséhez:
70 ml rumos tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
3 ek cukor
3 dl tej
1 vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
A tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ék étolaj
Elkészítés:
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A kakaós tészta készítés:
A tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük.
Apránként hozzá keverjük a vizet és az olajt.
A lisztet,sütőport a kakaóval összekeverjük és a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével.
Tepsibe tesszük,majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A világos tészta készítés:
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük.
Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet,majd az étolajt,vizet apránként adagoljuk hozzá.
Végül az aprítógépben felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Krém készítés:
A tojás sárgákat a cukorral,tejjel ,pudingporral elkeverjük simára,majd felfőzzük.
Amikor kihűlt ,a vajjal habosra keverjük.
A barna piskótát tálcára tesszük.
Rumos tej felével egy ecsettel lekenjük.
Rátesszük a krémet.
Befedjük a meggyes .diós lappal.
A felső lapot is lekenjük a rumos tejjel.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejére tesszük.
Jól behűtjük 3-4 órára legalább.
Forró vízbe mártott késsel 2×6,5 cm –es hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Látta 60 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu