Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Jogász szelet
Hozzávalók:
Fehér tésztához:
37 dkg finomliszt
15 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 csg vaníliás cukor
késhegynyi szódabikarbóna
Az összeállításhoz:
tejföl
A tésztalap megkenéséhez :
4-5 ek baracklekvár
Barna tésztához:
7,5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
3 tojássárgája
1 ek kakaópor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1,5 dl tej
19 dkg finomliszt
A mázhoz:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 tk citromlé
Elkészítés:
A fehér tészta hozzávalóiból annyi tejföllel tésztát gyúrunk,hogy jól nyújtható legyen.
(Nálam 150 gramm kellett hozzá).
3/4 részét kinyújtjuk, és 24×39 cm-es ,szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük lekvárral.
Félretesszük.
A barna tészta hozzávalóiból kavart tésztát készítünk, majd a lekvárral megkent lapra öntjük.
A megmaradt porhanyós tésztából ujjnyi rudakat sodrunk, és a kavart tésztába helyezzük hosszában szép sorjában, egyenletesen, majd 200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt a tojásfehérjéből ,a cukorral,citromlével kemény habot verünk, és a kisült, még meleg tésztára kenjük.
Tepsiben hagyjuk kihűlni.
A hab száradása után szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!