Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók egy piskótához és még egyszer ez az adag a szögletes formájúhoz is:
6 db tojás
25 dkg cukor
20 dkg finom liszt
5 dkg rétes liszt
1 csg. vaníliás cukor
½ csg. sütőpor
1 dl olaj
1 dl tej
Eperkrém:
2 csg eperpuding
6 dl tej
25 dkg Ráma
15 dkg cukor
½ kg darabolt eper
csokikrém:
2 csg csokipuding
6 dl tej
25 dkg Ráma
15 dkg cukor
1 tábla jó minőségű olvasztott csoki
Két piskótát sütöttem, egy kerek és egy szögletes formájút.
A tojásokat szétválasztottam a fehérjét felvertem habnak, a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral, olajjal és a tejjel. Utána beleszitáltam a lisztet, sütőport. A sütőforma aljára sütőpapírt vágtam és beleöntöttem a tésztát. Előmelegített sütőben megsütöttem, majd a rácsra borítottam formával együtt, így a gőz könnyebben távozik és nem horpad be a közepe. Így hagyom kihűlni.
Kivágtam az ötös formát és megtöltöttem a krémekkel. A kerek formájú epres volt a többi csokikrémes.
Mindkét krémet a szokásos módon készítettem. A lágy vajat habosra kevertem a cukorral és a megfőzött és kihűlt pudingot hozzákevertem.
Az út csokimázból készült és olvasztott fehér csokiból, amit vékonyra kisimítottam és csíkokra vágtam.
Színezett tejszínnel díszítettem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!