Sütés főzés: Aranygaluska (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Aranygaluska

Aranygaluska

Hozzávalók a tésztához:
75 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 tojás sárgája,
4,5 dl tej,
9 dkg vaj,
7,5 dkg cukor,
csipetnyi só

Hozzávalók a vanília sodóhoz:
3 db tojássárgája
1/2 liter tej
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor

Hintéshez:
25 dkg darált dió,
10 dkg porcukor
10-15 dkg olvasztott vaj

A tészta készítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tésztához valókat alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Amikor megkelt, kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és pogácsa szaggatóval kiaggatjuk.
Egy hőálló tálat kivajazunk. A kiszaggatott karikákat a tálba szorosan egymás mellé helyezzük és megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukrozott darált dióval (citromhéjat reszelünk bele). Így rétegezzük tovább, a legfelső réteg tészta legyen, és ezt is kenjük meg olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőbe, szép aranybarnára sütjük.

Vanília öntet:
A tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral, vaníliás cukorral. A felmelegített tejet öntsük hozzá folyamatos kevergetés közben. Öntsük bele egy fazékba, majd 2-3 percig főzzük, hogy sűrűbb legyen az öntet.

Látta 1091 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szigethy Gizella üzente 12 éve

Kaptam egy jó ötletet nagyon finom. Köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tervbe volt már nagyon szeretjük szerintem már tettem fel.
Évi! Köszönöm a tippet.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Imádjuk!Marika érdemes kipróbálni,nagyon finom!:)

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Még sosem próbáltam, annyira jól néz ki.Hamarosan megcsinálom!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Régen volt nálunk pedig az unokák nagyon szeretik.Nagyon finom ,

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu