Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Aranygaluska
Hozzávalók a tésztához:
75 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 tojás sárgája,
4,5 dl tej,
9 dkg vaj,
7,5 dkg cukor,
csipetnyi só
Hozzávalók a vanília sodóhoz:
3 db tojássárgája
1/2 liter tej
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
Hintéshez:
25 dkg darált dió,
10 dkg porcukor
10-15 dkg olvasztott vaj
A tészta készítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tésztához valókat alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Amikor megkelt, kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és pogácsa szaggatóval kiaggatjuk.
Egy hőálló tálat kivajazunk. A kiszaggatott karikákat a tálba szorosan egymás mellé helyezzük és megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukrozott darált dióval (citromhéjat reszelünk bele). Így rétegezzük tovább, a legfelső réteg tészta legyen, és ezt is kenjük meg olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőbe, szép aranybarnára sütjük.
Vanília öntet:
A tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral, vaníliás cukorral. A felmelegített tejet öntsük hozzá folyamatos kevergetés közben. Öntsük bele egy fazékba, majd 2-3 percig főzzük, hogy sűrűbb legyen az öntet.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!