Sütés főzés: káposztás béles (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

káposztás béles

Káposztás béles

Hozzávalók:
a tésztához
30 dkg liszt,
25 dkg margarin
2 dl tejföl,
1-2 evőkanál ecet
2 teáskanál só.
A töltelékhez
1 kg fehér káposzta,
1 evőkanál zsír
1 evőkanál só,
frissen őrölt bors
A tészta kenéséhez
1 db felvert tojás

A tészta hozzávalóit összegyúrtam, téglalap alakúra nyújtottam feltekertem, majd a tekercset lelapítottam. A kapott négyszög alakú tészta két rövidebb oldalát középre hajtottam, majd félbe hajtottam. Fóliába csomagolva hűtőbe tettem legalább 2 óra hosszat. Közben kétszer hajtogattam úgy, hogy a tésztát téglalap alakúra nyújtottam, majd háromrétegűre hajtottam.
Amíg a tészta pihent, elkészítettem a tölteléket.
A káposztát legyalultam, besóztam. Amikor levet eresztett kinyomkodtam a sóból, a felhevített zsíron barnára pirítottam, közben frissen őrölt borssal fűszereztem.
A pihentetett tésztát 2-3 mm vastagságú nagy téglalappá nyújtottam. A hosszabb oldalára kétujjnyi csíkban káposztás tölteléket tettem, tekertem a tésztán egyet, majd a töltött tekercset levágtam a kinyújtott tésztáról és 5-6 cm-es darabokra vágtam, így jártam el mindaddig, amíg a hozzávalók el nem fogytak.
A kapott béleseket sütőpapírral bélelt tepsire tettem, felvert tojással megkentem és 190 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt aranysárgára sütöttem.

Látta 922 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Nagyon szeretjük ezt a nagyon finom süteményt! Gratulálok:

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Szépek és biztosan nagyon finomak is,csatlakozom a lányokhoz.

Válasz

Friedlné Évi üzente 11 éve

köszi Lányok! Maradék kápsztából készült, majd máskor is csinálok, mert jól sikerült! Puszillak benneteket!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vittem a receptet Évi.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Finomat sütöttél Évikém.
Gratulálok.Egyet-kettőt most eltudnák fogyasztani Puszi

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 11 éve

Évike! Ez nagyon finom lehet!!!Szivesen ennék most belőle!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A káposztást nagyon szeretem, a boltba vettem mindig, de már nem olyan mint régen. Leszoktam róla.
Évi most meghoztad a reményt megint finomat ehetek.
Köszönöm a receptet megosztottad velünk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu