Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
...Tegnap megcsapott a nyár hangulat.
...hiába hát,..hiányzik a meleg napsugár,így gondoltam visszacsempészek belöle valamicskét..és süti-sütést játszottam...::)....íme az eredmény...
Őszibarck
30 dkg porcukor
20 dkg zsír
2 dl tej
2 tojássárgája
2 csomag vaniliás cukor
A porcukrot, a zsiradékot, a tojást, a citrom héját és a tejet habosra keverjük, majd két órát hideg helyen pihentetjük. Ezután
80 dkg liszt
2 csomag sütőpor
fél kiskanál őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
..a liszttel-fahéjjal-citromhéjjal és a sütőporral összedolgozzuk és ismét pihentetjük a tésztát, fél órán át.
ismét jól összegyúrjuk és a tésztából kis gombócokat formálunk és tepsibe rakjuk.
Világos sárgára sütjük.
Sütés után a gombócok lapos felét késsel kivájjuk.
Krémje:
15 dkg vaj
30 dkg cukor
2 dkg kakaó
fél deci rum
2 kanál baracklekvár
jól kikeverjük és hozzáadjuk a tészta morzsa 2/3 részét.
Majd ha kell akkor adunk még hozzá.
Az elkészült töltelékkel megtöltjük a fél gombócokat és kettesével összeragasztjuk őket.
Összeragasztjuk a két felet, tojásfehérjével megkenjük
Hogy látványra is olyan legyen mint a valódi őszibarack egyik felét mandula másik felét megy aromába márjuk majd porcukorba hempergetjük.
Célszerű több nappal a fogyasztás elött elkészíteni, mert minnél több napot áll annál puhább, finomabb
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!