Sütés főzés: Őszibarack (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Őszibarack

...Tegnap megcsapott a nyár hangulat.
...hiába hát,..hiányzik a meleg napsugár,így gondoltam visszacsempészek belöle valamicskét..és süti-sütést játszottam...::)....íme az eredmény...

Őszibarck

30 dkg porcukor
20 dkg zsír
2 dl tej
2 tojássárgája
2 csomag vaniliás cukor
A porcukrot, a zsiradékot, a tojást, a citrom héját és a tejet habosra keverjük, majd két órát hideg helyen pihentetjük. Ezután
80 dkg liszt
2 csomag sütőpor
fél kiskanál őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
..a liszttel-fahéjjal-citromhéjjal és a sütőporral összedolgozzuk és ismét pihentetjük a tésztát, fél órán át.

ismét jól összegyúrjuk és a tésztából kis gombócokat formálunk és tepsibe rakjuk.
Világos sárgára sütjük.
Sütés után a gombócok lapos felét késsel kivájjuk.

Krémje:
15 dkg vaj
30 dkg cukor
2 dkg kakaó
fél deci rum
2 kanál baracklekvár
jól kikeverjük és hozzáadjuk a tészta morzsa 2/3 részét.
Majd ha kell akkor adunk még hozzá.

Az elkészült töltelékkel megtöltjük a fél gombócokat és kettesével összeragasztjuk őket.
Összeragasztjuk a két felet, tojásfehérjével megkenjük
Hogy látványra is olyan legyen mint a valódi őszibarack egyik felét mandula másik felét megy aromába márjuk majd porcukorba hempergetjük.

Célszerű több nappal a fogyasztás elött elkészíteni, mert minnél több napot áll annál puhább, finomabb

Látta 1092 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Palotás Gáborné IIus üzente 14 éve

ÉN mindig eltörtem felit mire kibányásztam a belsejét legutóbb fél diókon sütöttem meg így is lett olyan amit a krémhez használjak .Vagy egykis darált keksszel beesegítek neki .Mi narancs meg zölddió aromát használunk afestéshez ÜDV ILUS

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Én egy lakodalmon ettem utoljára ezt a sütit.Még nem mertem nekiállni pedig régóta megvan a receptje.Nagyon finom!Nagyon jól néznek ki:))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Gabika!
Nagyon szép az őszibarackod!
Én bucsunkra sütöttem kegutóbb.
Ügyes vagy!
Üdv:Edit.

Válasz

Homoki Gabriella üzente 14 éve

...hát?...tényleg munkás,maga a süti gyorsan készen van,és nem igényel nagy előkészületet sem,de a festés?...azzal én is próbálkoztam pár évet,mire cirmosra sikeredett,és még lehetne eredetibb is a festése...de majd kialakul...::)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Gabriella nagyon eredeti. Nagyon régen mikor még locsolkodók jöttek többek között ezzel az édességgel is vártam a vendégeim. Mára már ki hirdettem hétfői napon sose vagyunk itthon.
Egy kicsit munkás de a látvány és az íz megéri.
Gratulálok

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu