Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Töltött paprika:
Ahogy olvastam a Csíkné Marcsika receptjét, úgy láttam, nagyjából hasonlóan készítettem el én is.
Hozzávalók:
50 dkg. sertéscomb darálva,
ízlés szerint só, bors,
egy kis csésze rizs
1 fej vöröshagyma
1 érett piros paprika
1 evőkanál kókuszzsír a hagymához a piros húsú paprikához és rizshez + még egy evőkanálnyi a rántáshoz
10 db. közepes, érett, vastag húsú paprika
(tojást én nem tettem bele)
Elkészítés:
Első lépésként egy serpenyőbe 1 evőkanál kókuszzsíron megdinsztelünk 1 fej vöröshagymát. Erre ráaprítunk egy érett piros húsú paprikát, majd rátesszük a megmosott kb. 15 dkg-nyi rizst. Kicsit megpároljuk.
Közben a darált húst beízesítjük a sóval, borssal, teáskanál őrölt paprikával, majd hozzáadjuk a kissé kihűlt, megdinsztelt rizst és egyneművé gyúrjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, picit megsózzuk a belsejét és megtöltjük a húsmasszával.
(Ha marad ki massza, azt gombócként a tetejére tesszük és a lében megfőzzük)
A megtöltött paprikákat egy szélesebb lábos aljára rakjuk egymás mellé, felöntjük enyhén megsózott vízzel és jó fél óra alatt megfőzzük. Ha kész a főzőlevet egy üres tálba felfogjuk.
Közben egy serpenyőben vékony rántást készítünk és kb. 8 dl. házilag főzött (akinek nincs, boltit használ) paradicsom ivólét, ráöntünk és besűrítjük vele. Ezt a sűrítmény a megfőtt töltött paprikákra öntjük. Ha nagyon sűrű lenne, vagy kevésnek bizonyul, a félretett ízletes főzővízzel pótoljuk. A végleges ízét itt meghagyjuk, pici Xukor, még ha kell bele só, teszünk hozzá.
Rövid időre visszatesszük a lángra, összefőzzük és tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!