Sütés főzés: töltött paprika (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

töltött paprika

Töltött paprika:

Ahogy olvastam a Csíkné Marcsika receptjét, úgy láttam, nagyjából hasonlóan készítettem el én is.

Hozzávalók:

50 dkg. sertéscomb darálva,
ízlés szerint só, bors,
egy kis csésze rizs
1 fej vöröshagyma
1 érett piros paprika
1 evőkanál kókuszzsír a hagymához a piros húsú paprikához és rizshez + még egy evőkanálnyi a rántáshoz
10 db. közepes, érett, vastag húsú paprika
(tojást én nem tettem bele)

Elkészítés:

Első lépésként egy serpenyőbe 1 evőkanál kókuszzsíron megdinsztelünk 1 fej vöröshagymát. Erre ráaprítunk egy érett piros húsú paprikát, majd rátesszük a megmosott kb. 15 dkg-nyi rizst. Kicsit megpároljuk.

Közben a darált húst beízesítjük a sóval, borssal, teáskanál őrölt paprikával, majd hozzáadjuk a kissé kihűlt, megdinsztelt rizst és egyneművé gyúrjuk.

A paprikákat kicsumázzuk, picit megsózzuk a belsejét és megtöltjük a húsmasszával.
(Ha marad ki massza, azt gombócként a tetejére tesszük és a lében megfőzzük)

A megtöltött paprikákat egy szélesebb lábos aljára rakjuk egymás mellé, felöntjük enyhén megsózott vízzel és jó fél óra alatt megfőzzük. Ha kész a főzőlevet egy üres tálba felfogjuk.

Közben egy serpenyőben vékony rántást készítünk és kb. 8 dl. házilag főzött (akinek nincs, boltit használ) paradicsom ivólét, ráöntünk és besűrítjük vele. Ezt a sűrítmény a megfőtt töltött paprikákra öntjük. Ha nagyon sűrű lenne, vagy kevésnek bizonyul, a félretett ízletes főzővízzel pótoljuk. A végleges ízét itt meghagyjuk, pici Xukor, még ha kell bele só, teszünk hozzá.
Rövid időre visszatesszük a lángra, összefőzzük és tálaljuk.

Látta 605 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

imádom amit nem lehet megunni

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Acika vittem,nagyon szeretem!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 11 éve

Az ötletadó Te voltál Marcsika!
Töltött paprikát vasárnap főztem, de most elfelejtettem lefotózni, szerencsére korábbi alkalommal is főztem és azt a képet kaptam elő a mostani recepthez. Végül is nagyjából mindig ugyanúgy készítem.
Én köszönöm, hogy megoszthattam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ancika profin írtad le, neked szakácskönyvet kellene megjelentetned.
A tányér színe tér el hirtelen meglepődtem.
Köszönöm megosztottad velünk, és ilyen részletesen leírtad.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu