Sütés főzés: hidegtál (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

hidegtál

a lányom ballagására készült semmi esetre sem enegedtem volna hogy más fözzön

1. Töltött disznócomb recepteje:
Vágj egy nagyobb szelet húst.

Töltelék:
Olajon pici hagyma, mexikói zöldségkeverék, gomba, bors, fokhagymasó, rozmaring, mikor elpárolta a levét egy-két habart tojással összefogatom, ezt töltöttem a husiba, majd feltekertem és alufóliát picit megvajaztam, rá a hústekercs, majd mind a szaloncukrot becsomagoltam! Mikor megsült kettévégtam, így mutatós!

Sajtgolyó receptje:
30dkg vaj, 20dkg krémsajt, 15dkg trapista, 15dkg füstölt sajt, összekeverni, picit hűtőbe kell tenni, majd vizes kézzel golyózni, megforgathatod prispaprikában, metélőhagymában stb...

Tojáskrémes sonkatekercs

Hozzávalók:
20 dkg gépsonka (vékonyra szeletelt, téglalap alakú)
6 db tojás
6 dkg vaj/Ráma margarin
1-2 evőkanál mustár
só, őrölt bors, citromlé
a besamelhez:
3 dkg vaj/Ráma margarin
2 evőkanál liszt
2 dl tej
só, szerecsendió, citromlé, porcukor
díszítéshez:
tetszés szerint: uborka, olajbogyó, paradicsom, paprika, petrezselyem, stb.

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk. Elkészítjük a besamelmártást, melyhez a 3 dkg vajat/margarint felforrósítjuk, ráhintjük a lisztet, fehéredésig pirítjuk. A tűzről levéve felöntjük a hideg tejjel, csomómentesre elkeverjük. Megsózzuk, majd visszatéve a tűzhelyre, sűrűre főzzük. Ha kész őrölt szerecsendióval, esetleg még sóval ízesítjük, és kihűtjük. A kihűlt keménytojásokat hosszában félbevágjuk, sárgájukat kiszedjük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a puha vajat/margarint, a mustárt, és habosra kikeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és egy kevés citromlével, valamint porcukorral, végül apránként hozzákeverjük a kihűlt besamelt. Az elkészült tojáskrémet kis időre a hűtőbe tesszük. A sonkaszeleteket kiterítjük, mindegyikre egy csíkban teszünk a tojáskrémből, felgöngyöljük, végeikre a krémből habzsák segítségével rózsákat nyomunk. Tetszés szerinti hozzávalókkal díszítjük. Vegetáriánusok sonka helyett lapkasajtot, vagy a keményre főtt tojásfehérjéket tölthetik meg a krémmel.


a pirított szalonna csak az ízéért!

Látta 2651 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Kedves Évi itt egy hidegtál.

Válasz

Hegedüs Marianna üzente 14 éve

Nagyon örülök, hogY ízlett én is probálok mindig újat sütni minnél több mindent kiprobálni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Marianna!
A töltött combot a recepted alapján megsütöttem.
Nagyon finom,köszönöm a receptedet.
Üdv:Edit.

Válasz

Hegedüs Marianna üzente 14 éve

Kedves Marcsi!

Nagyon köszönöm kedves szavaidat nagyon jol esnek.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Marianna nagyon köszönöm hogy beírtad a recepteket.
Nagyon gusztusos ez a tál!:))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Marianna!
Köszönöm..)
Nagyon jók,tetszenek a receptek és az elkészítés is!
Majd a keresztelőre épp jól jönnek.
Üdv:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Mariann!
Nagyon ügyes vagy és kreatív. Igen az ember gyermekének a legjobbat akarja.
Mi se vendéglőbe tartottuk, sose a Diploma osztó után is otthon ünnepeltünk.
Nem kevés munka de örök emlék. Rég volt.

Válasz

Hegedüs Marianna üzente 14 éve

1. Töltött disznócomb recepteje:
Vágj egy nagyobb szelet húst.

Töltelék:
Olajon pici hagyma, mexikói zöldségkeverék, gomba, bors, fokhagymasó, rozmaring, mikor elpárolta a levét egy-két habart tojással összefogatom, ezt töltöttem a husiba, majd feltekertem és alufóliát picit megvajaztam, rá a hústekercs, majd mind a szaloncukrot becsomagoltam! Mikor megsült kettévégtam, így mutatós!

Sajtgolyó receptje:
30dkg vaj, 20dkg krémsajt, 15dkg trapista, 15dkg füstölt sajt, összekeverni, picit hűtőbe kell tenni, majd vizes kézzel golyózni, megforgathatod prispaprikában, metélőhagymában stb...

Tojáskrémes sonkatekercs

Hozzávalók:
20 dkg gépsonka (vékonyra szeletelt, téglalap alakú)
6 db tojás
6 dkg vaj/Ráma margarin
1-2 evőkanál mustár
só, őrölt bors, citromlé
a besamelhez:
3 dkg vaj/Ráma margarin
2 evőkanál liszt
2 dl tej
só, szerecsendió, citromlé, porcukor
díszítéshez:
tetszés szerint: uborka, olajbogyó, paradicsom, paprika, petrezselyem, stb.

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk. Elkészítjük a besamelmártást, melyhez a 3 dkg vajat/margarint felforrósítjuk, ráhintjük a lisztet, fehéredésig pirítjuk. A tűzről levéve felöntjük a hideg tejjel, csomómentesre elkeverjük. Megsózzuk, majd visszatéve a tűzhelyre, sűrűre főzzük. Ha kész őrölt szerecsendióval, esetleg még sóval ízesítjük, és kihűtjük. A kihűlt keménytojásokat hosszában félbevágjuk, sárgájukat kiszedjük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a puha vajat/margarint, a mustárt, és habosra kikeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és egy kevés citromlével, valamint porcukorral, végül apránként hozzákeverjük a kihűlt besamelt. Az elkészült tojáskrémet kis időre a hűtőbe tesszük. A sonkaszeleteket kiterítjük, mindegyikre egy csíkban teszünk a tojáskrémből, felgöngyöljük, végeikre a krémből habzsák segítségével rózsákat nyomunk. Tetszés szerinti hozzávalókkal díszítjük. Vegetáriánusok sonka helyett lapkasajtot, vagy a keményre főtt tojásfehérjéket tölthetik meg a krémmel.


a pirított szalonna csak az ízéért!
Ha kedvet kaptál hozzá akkor sok sikert az elkészítéséhez!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Marianna!
Érdekelne,hogy a tálon lévő ételeket,hogyan készítetted?
Köszönöm:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu