Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
• 1 kg finomliszt
• 2 ek. só
• 50 dkg margarin
• 2 tojás
• 1 nagy doboz tejföl (375 g)
• 1 dl tej
• 1 tk. cukor
• 5 dkg élesztő
• 12 dkg vaj
• 1 nagy marék medvehagyma
Az élesztőt elkeverem a langyos cukros tejben. Hagyom, hogy kb. 10 perc alatt felfusson. Ezalatt a lisztet elmorzsolom a margarinnal, elkeverem a sóval. Közepébe mélyedést készítek, ide teszem a tojásokat, a tejfölt, és a felfuttatott élesztőt. Összeállítom a tésztát, majd hagyom kb. 30 percig pihenni.
Ezalatt felaprítom a medvehagymát és elkeverem a vajjal.
A pihentetett tésztát kinyújtom kb. 2-3 mm vastagra. Vékonyan megkenem a zöld vajjal. Ezután hajtogatom. A tészta felső harmadát a középső harmadra hajtom, ezt is megkenem vajjal, majd ennek a tetejére az alsó harmadot. Elfordítom a tésztát, megkenem vajjal, a felső részét visszahajtom a közepéig, majd az alsó részt is a közepéig, ezután félbehajtom, mint egy könyvet. Pihentetem fél óráig, majd megismétlem a hajtogatást és a vajazást.
Ismét pihentetem fél órát, majd ujjnyi vastagra nyújtom. Pogácsa szaggatóval kiszúrom, sütőpapíros tepsin kelesztem megint legalább fél órán át.
A recept lImara péségéböl való.
|
|
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!