Sütés főzés: Tarjaszelet ,gombás krumplival (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Tarjaszelet ,gombás krumplival

Ezt az ételt mindig csirkecombokból készítem.Január elsején dizsnóhússal főztem. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük. Nekem lehetőségem van teljesen zsírmentesen megsütni / Zepter edényben / Ebben az esetben előmelegített edényen a hús mindkét oldalát megsütjük és csak utána kell fűszerezni , majd fedő alatt párolni. A burgonyát héjában megfőzzük, felszeleteljük mint a rakott krumplinál, megsózzuk,a hús sütéséből visszamaradt kevés zsiradékkal meglocsoljuk. Olajon hagymát párolunk, beletesszük a felszeletelt gombát,sóval , borssal fűszerezzük, megpároljuk , a levét
elpárologtatjuk, majd tejföllel tovább főzzük néhány percig. A tepsi alját kibéleljük baconszalonnával, rárakunk egy sor burgonyát , rá a gomba felét, ismét burgonyát,majd a gombát. A tetejére fektetjük a húsokat, mindegyikre egy szelet szalonnát teszünk. Fóliával letakarjuk,kb. 1 órát sütjük AA150 fokon, majd a fóliát levéve a szalonnát a tetején ropogósra sütjük. A mennyiséget csak kb. tudom megadni.
5 -6 egész csirkecomb.2 kg krumpli, 50 dkg gomba, 1 db hagyma, 3-4 dl tejföl, 30 dkg bacon szalonna. Ez mindig a tepsi nagyságától függ.
Már legalább 30 éve főzöm ezt az ételt, eddig mindenkinél nagy sikert aratott. Nagyon jó vendégváró fogás, előre összekészítem és a társaság érkezése előtt 1 órával beteszem a sütőbe. A gombás krumpli nagyon laktató ,1 személyre elég 1 db egész csirkecombot számolni.

Látta 1327 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kifogom próbálni Anna!Én vargányából szoktam készíteni tejfölösgombát,amikor a férjem szed az erdőn.
Amikor behabarom egy kicsi citromlevet teszek még bele.
Istenien finom,natur húst és galuskát szoktam mellé adni.

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Editke! Ez a gombás krumpli önállóan is megállja a helyét. Legalább 30 éve főzöm ezt az ételt, aki eddig evett belőle ,mindig ezt kéri ,ha jön hozzánk.
Csak most csináltam disznóhúsból, külökben csirkecombot használok hozzá.
Próbáld ki , ízleni fog. Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon gusztusos tál!Anna!Nem tudom,hogy miért nem láttam ezt a képedet?
Ezt is meg kell készíteni,az a gombás kőret nagyon tetszik.
Üdv:Edit.

Válasz

Bérciné Ili üzente 14 éve

Ezt is mentettem, köszi.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu