Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ezt az ételt mindig csirkecombokból készítem.Január elsején dizsnóhússal főztem. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük. Nekem lehetőségem van teljesen zsírmentesen megsütni / Zepter edényben / Ebben az esetben előmelegített edényen a hús mindkét oldalát megsütjük és csak utána kell fűszerezni , majd fedő alatt párolni. A burgonyát héjában megfőzzük, felszeleteljük mint a rakott krumplinál, megsózzuk,a hús sütéséből visszamaradt kevés zsiradékkal meglocsoljuk. Olajon hagymát párolunk, beletesszük a felszeletelt gombát,sóval , borssal fűszerezzük, megpároljuk , a levét
elpárologtatjuk, majd tejföllel tovább főzzük néhány percig. A tepsi alját kibéleljük baconszalonnával, rárakunk egy sor burgonyát , rá a gomba felét, ismét burgonyát,majd a gombát. A tetejére fektetjük a húsokat, mindegyikre egy szelet szalonnát teszünk. Fóliával letakarjuk,kb. 1 órát sütjük AA150 fokon, majd a fóliát levéve a szalonnát a tetején ropogósra sütjük. A mennyiséget csak kb. tudom megadni.
5 -6 egész csirkecomb.2 kg krumpli, 50 dkg gomba, 1 db hagyma, 3-4 dl tejföl, 30 dkg bacon szalonna. Ez mindig a tepsi nagyságától függ.
Már legalább 30 éve főzöm ezt az ételt, eddig mindenkinél nagy sikert aratott. Nagyon jó vendégváró fogás, előre összekészítem és a társaság érkezése előtt 1 órával beteszem a sütőbe. A gombás krumpli nagyon laktató ,1 személyre elég 1 db egész csirkecombot számolni.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!