Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 2-2,5 dl langyos tej, 5 dkg cukor, 8 evőkanál olaj, só
Az élesztőt kevés tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk és a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Kelesztjük , majd két cipót formálunk belőle.
40x30 cm-es lapokra nyújtjuk. 10x10 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
24 db batyunk lesz.
Közepébe tölteléket rakunk, a csúcsokat egymásra hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve még 15-20 percig kelesztjük. A tetejüket tojássárgájával megkenjük.
A töltelék hozzávalói: 20-25 dkg szeletelt, kevés olajon megpárolt gomba, 2 főtt tojás apróra vágva, 5 dkg reszelt sajt, 2-3 kanál tejföl, só, bors, 1 kiskanál medvehagyma, / olajban eltett, apróra vágott / petrezselyemzöldje, kevés mustár
Néhány batyut vékony szeletekre vágott, párolt fejeskáposztával töltöttem meg, amibe még belekevertem egy kanál medvehagymát, sóztam, borsoztam.
A betöltött batyukat 150-180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem. Leves mellé kiváló második fogás.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!