Sütés főzés: Karamellás, tejszínes torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Karamellás, tejszínes torta

Hozzávalók:
A piskótához:
12 db tojás
12 evőkanál kristály cukor
9 evőkanál finom liszt
3 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
2 csomag karamellás pudingpor
7 dl tej
6 evőkanál cukor
25 dkg ráma margarin
2 dl habtejszín
1/2 csomag tortadara
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habba majd hozzákeverjük a szódabikarbónával átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük /az enyém 27cm-es/ és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni majd három lapba vágjuk. A karamellás pudingot megfőzzük a tejjel és a 6 kanál cukorral. A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a még meleg pudingba. A karamellás krémmel megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot és szintén megkenjük a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot és az oldalával együtt bevonjuk a felvert tejszínhabbal. A tetejét megszórjuk tortadarával vagy reszelt étcsokoládéval. Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Ha a tortánkat fejjel lefelé borítjuk ki és így hagyjuk kihűlni akkor a teteje szép sima marad és nem horpad be!

desszert torta

Látta 693 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Baranyi Györgyné üzente 10 éve

Köszönet ezért a csodás receptért. Elkészítem, mert régi kedvencünk a karamellás /mindenféle sütemény!!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 10 éve

Szeretem a karamell tortát és a tippet én is alkalmazni fogom,köszi.

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

Cuki torta.

Válasz

Kautz József üzente 10 éve

Én tiszta sütőpapírra szoktam kiborítani,tudom kicsit pazarlás de arra biztosan nem ragad rá!

Válasz

burger eva üzente 11 éve

Józsi éppen a napokban láttam a TV -ben,hogy kiborították a tésztát és úgy hagyták hülni.Rögtön az jutott eszembe vajon a még forró tészta nem fog-e odaragadni?
De ha te már kipróbáltad akkor azt jelenti bevállt.
Mindig csodálkoztam a TV-ben vagy a kis videókon a tészta teteje olyan szép síma.Hát ez a trükk.Én eddig úgy csináltam hogy amikor összeállítom a tortát mindig az alsó felét (ami mindig szép síma)teszem a torta tetejére amin nincs semmi egyenlőtlenség.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Józsi nagyon jól néz ki, a tanácsot legalul nagyon köszönöm.
Eddig még nem halottam pedig nem vagyok már fiatal :).
Szerintem nem vagyok egyedül, van aki bevállalja van aki nem.
Tanulni sose szégyen.
Köszönöm megosztottad velünk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu