Sütés főzés: Oroszkrémtorta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Oroszkrémtorta

Hozzávalók:
A piskótához: /27cm-es tortaforma/
10 db tojás
20 dkg finomliszt
20 dkg kristály cukor
1 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
5 dkg vaníliás pudingpor
10 dkg kristály cukor
5 dkg vaníliás cukor
4 dl hulala tejszín
2 dl habtejszín
1 csomag zselatin
1 doboz őszibarack befőtt
A díszítéshez:
tejszínhab
őszibarack szeletek
Elkészítés: A piskótához: /27cm-es tortaforma/
A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradékcukorral kihabosítjuk és óvatosan a fehérjéhez adjuk. Apránként hozzákeverjük az átszitált lisztet majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült a piskóta a formát körbevágjuk,levesszük a karikát és a forma alját is. A tortánkat kihűlés után három lapba vágjuk.
A krémhez: A tejjel, pudingporra és a cukorral megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A zselatint egy deci vízben felforraljuk /mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne égjen le/.
A hulalát a habtejszínhez öntjük és kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük és a kihűlt de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.
Az őszibarackbefőttet leszűrjük és /3-4 darabot tegyünk félre a díszítéshez/apró kockákra vágjuk.
Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával és megszórjuk az összevágott barack felével. Rátesszük a második lapot megkenjük krémmel és rászórjuk a maradék barackot. Ráhelyezzük a felső lapot és lekenjük a tetejét és körben az oldalát a maradék krémmel. Külön felvert tejszínhabbal és őszibarack szeletekkel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
A receptet Mikus Melindától kaptam. A recept eredetije itt található: http://sutik-es-szatyrok.blogspot.hu/2013/10/oroszkrem-torta.html

desszert torta

Látta 521 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 10 éve

Ahhoz képest első nagyon is jól néz ki,én nagyon nem tudok diszíteni,ügyes vagyol :)

Válasz

burger eva üzente 10 éve

Első tortának rendkivülien jó.Tovább kell folytassad a tortakészítést.
Gratulálok.Én mindig a símítással vagyokj bajba és kínlódom,neked remekül sikerült.

Válasz

Kautz József üzente 10 éve

Köszi szépen!! "Ő" életem első oroszkrémtortája.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Gyönyörű lett a tortád, nem csak jól főzöl, mesterien sütsz is.
Köszönjük megosztottad velünk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu