Sütés főzés: darázsfészek (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

darázsfészek

Hozzávalók:

1 kg liszt, 5 kanál cukor, egy diónagyságú élesztő, narancs vagy citrom reszelt héja (ha nincs akkor jó a vaníliás cukor), tej amennyit felvesz.
Az élesztőt felfuttatom langyos cukros tejben,a lisztet átszitálom, majd beleteszem a reszelt narancshéjat, cukrot és a felfuttatott élesztővel dagasztok.
A tésztának kicsit keménynek kell lenni, ne ragadjon.
Aztán meglisztezem, letakarom és meleg helyre teszem kelni. Meg kell a tészta, addig 150 gramm puha vajat elkavarok 3 kanál cukorral.
Mikor a tészta megdagadt, lisztezett deszkán kb. 1,5cm vastagra kinyújtom, megkenem a cukros vajjal és feltekerem. Egy éles késsel felszeletelem (12 darab) és felállítva tepsibe teszem.
Előmelegített sütőbe teszem és szép aranybarnára sütöm.
Meg sül, tejet melegítek cukorral és mikor kész a süti meglocsolom a tejjel.
Visszateszem még egy pár percig a sütőbe míg teljesen felissza a tejet.
Mikor kihűlt porcukorral lehet meghinteni és lehet fogyasztani.
Mikor van darált dióm akkor a azt is hintek rá miután megkentem a cukros vajjal.

darazsfeszek

Látta 3608 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

földes károlyné üzente 13 éve

nNagyon guszta köszi a receptet.

Válasz

DOMBI IRÉN üzente 13 éve

én is hasonlóan készitem.de könnyü kalács tészta púhaságura,és kicsit.még kelesztem a tepsiben.igy.lesz könnyü.foszlós.és ha van kéznél darált dió,a vajra szórom,isteni!

Válasz

kaola kati üzente 13 éve

nem teszek bele pudingot hanem daralt diot.koszi a megjegyzest.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Nagyon guszta!Pudingos a belseje?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu