Sütés főzés: Rigójancsi (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Rigójancsi

Hozzávalók a tésztához:
7 tojás,
250 g cukor,
120 g liszt,
70 g kakaó,
50 g mogyoró,
1 zacskó van.cukor,
csipet só.

töltelék:
750 ml tejszín,
150 g porcukor,
150 g kakaó.

bevonómáz:
150 g étcsokoládé,
100 g vaj.

Elkészítés:
Feltörjük az előzetesen szobahőmérséklete tartott tojásokat, külön tálakban gyűtjük a fehérjéket és a sárgájákat. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és elektromos habverővel verjük legalább 15 percen keresztül. Akkor jó, ha a massza majdnem fehérré válik és a habverőt megemelve szalagként csorog vissza. Hozzáadjuk az átszitált lisztet a kakaóval és a van.cukorral együtt,közben a habverővel folyamatosan eldolgozzuk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót, és a jól átmosott és megszárított habverővel keményre felverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük az alaptésztához, alulról felfelé kavargatva. Forgassuk bele a darált mogyorót. Kivajazzuk és belisztezzük a tortaformát, középre beleöntjük a tésztát.Mivel folyékony,magától egyenletesen szét fog terülni. Aztán beletesszük a már előmelegített sütőbe, kb. 30 percre. Meggyőződünk róla, hogy a tészta megsült-e: a közepébe nyársat szúrunk, majd kihúzzuk, és ha nem ragad rá semmi, akkor elkészült a tészta. Kivesszük a tésztát a sütőből, kicsúsztatjuk a tésztát egy sütményrácsra,majd hagyjuk kihűlni.

A töltelék krém elkészítése:
A jéghideg tejszínt lehűtött tálba öntjük, alaposan felverjük a jól megtisztított elektromos habverővel, hozzáadjuk a már előzetesen összekevert és átszitált kakaót és porcukrot. Fedjük le frissentartó fóliával, majd tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul. Éles késsel vízszintesen félbevágjuk a kihűlt tésztát, beleöntjük a töltelék krémet,majd spatulával egyenletesen szétkenjük.

A bevonómáz elkészítése:
Az étcsokoládét darabokra törjük és egy fazékba tesszük, szintén darabokban hozzáadjuk a vajat. Az egészet gőz fölött, folytonosan kevergetve megolvasztjuk. Amikor a csokoládé felolvadt, levesszük a fazekat a gőzről és alaposan felverjük a kézi habverővel, majd hagyjuk kihűlni.
A lapokat sütményrácsra helyezzük és bevonjuk a csokoládémázzal. Elsimítjuk az első réteget és hagyjuk megdermedni, majd rákenjük a következő réteg csokoládémázt. Addig folytatjuk, amíg szilárd és vastag csokoládéréteget nem kapunk. A süteményt a hűtőbe tesszük és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor a vágókést forró vízbe mártjuk, és a süteményt nagy kockákra vágjuk.
Nagyon macerás, de megéri!!!!

Látta 1719 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

d papp üzente 13 éve

Jaj, de nagyon szeretem! Milyen gyönyörűséges lett, Csak ne lenne annyira munkás.. :-( Gratulálok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Akarom akarom, szeretném :))))) küldöd?
Most úgy is rá érsz :)))))

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Judit!Nagyon guszta lett.Bírnék most enni belőle.:))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Judit!
Nagyon jól sikerült a Rigó Jancsid!
Én is sütöttem tortában.
Nagyon finom a krémje.
Gratulálok!
Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu