Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
7 tojás,
250 g cukor,
120 g liszt,
70 g kakaó,
50 g mogyoró,
1 zacskó van.cukor,
csipet só.
töltelék:
750 ml tejszín,
150 g porcukor,
150 g kakaó.
bevonómáz:
150 g étcsokoládé,
100 g vaj.
Elkészítés:
Feltörjük az előzetesen szobahőmérséklete tartott tojásokat, külön tálakban gyűtjük a fehérjéket és a sárgájákat. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és elektromos habverővel verjük legalább 15 percen keresztül. Akkor jó, ha a massza majdnem fehérré válik és a habverőt megemelve szalagként csorog vissza. Hozzáadjuk az átszitált lisztet a kakaóval és a van.cukorral együtt,közben a habverővel folyamatosan eldolgozzuk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót, és a jól átmosott és megszárított habverővel keményre felverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük az alaptésztához, alulról felfelé kavargatva. Forgassuk bele a darált mogyorót. Kivajazzuk és belisztezzük a tortaformát, középre beleöntjük a tésztát.Mivel folyékony,magától egyenletesen szét fog terülni. Aztán beletesszük a már előmelegített sütőbe, kb. 30 percre. Meggyőződünk róla, hogy a tészta megsült-e: a közepébe nyársat szúrunk, majd kihúzzuk, és ha nem ragad rá semmi, akkor elkészült a tészta. Kivesszük a tésztát a sütőből, kicsúsztatjuk a tésztát egy sütményrácsra,majd hagyjuk kihűlni.
A töltelék krém elkészítése:
A jéghideg tejszínt lehűtött tálba öntjük, alaposan felverjük a jól megtisztított elektromos habverővel, hozzáadjuk a már előzetesen összekevert és átszitált kakaót és porcukrot. Fedjük le frissentartó fóliával, majd tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul. Éles késsel vízszintesen félbevágjuk a kihűlt tésztát, beleöntjük a töltelék krémet,majd spatulával egyenletesen szétkenjük.
A bevonómáz elkészítése:
Az étcsokoládét darabokra törjük és egy fazékba tesszük, szintén darabokban hozzáadjuk a vajat. Az egészet gőz fölött, folytonosan kevergetve megolvasztjuk. Amikor a csokoládé felolvadt, levesszük a fazekat a gőzről és alaposan felverjük a kézi habverővel, majd hagyjuk kihűlni.
A lapokat sütményrácsra helyezzük és bevonjuk a csokoládémázzal. Elsimítjuk az első réteget és hagyjuk megdermedni, majd rákenjük a következő réteg csokoládémázt. Addig folytatjuk, amíg szilárd és vastag csokoládéréteget nem kapunk. A süteményt a hűtőbe tesszük és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor a vágókést forró vízbe mártjuk, és a süteményt nagy kockákra vágjuk.
Nagyon macerás, de megéri!!!!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!