Sütés főzés: Felvágva a kelbomba (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Felvágva a kelbomba

Veszünk egy nagyobb kelkáposzta fejet,olyat aminek lazábban állnak a levelei.
Alul a torzsáját egyenesre vágjuk,hogy megálljon.
Sós köménymagos forró vízben kb. 10 percig előpároljuk. Kivesszük, lecsepegtetjük majd egy picit hűlni hagyjuk.
Ezután szétbontjuk(nem vesszük le a leveleket) és a közepét kivágjuk.
Ide húsmasszát teszünk.
Majd egy-két réteg levelet ráborítunk és körberakjuk húsmasszával.
Így folytatjuk míg van levél.
A végén a levelekre baconszalonnákat teszünk.
Kb. 50 percig sütjük a sütőben.
Amiben sütjük abba tegyünk egy kis olajat és egy kis vizet.
Én a kivágott kelkáposztát apró darabokra szoktam vágni,köményes,majoránnás sós vízben megpárolom,felöntöm egy kis tejfellel és ez lesz az egyik köret. A másik rizs.
Aki nem szereti így köretnek a kelkáposztát az felhasználhatja a közepét főzeléknek,frankfurti levesnek.
A húsmassza ugyanaz mint a vagdalté, fasírté.
A darált húshoz(fél kg) teszek egy tojást, sózom, borsozom, pirospaprikázom, fokhagymagerezdeket reszelek bele,1dl vizet öntök hozzá és annyi zsemlemorzsát, hogy jó formázható legyen.
Jó étvágyat!

Látta 531 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Karfiollal hogy csináltad?Én azt úgy szoktam,hogy előfőzöm a karfiolt és beborítom a fejet a darált hússal.Így is finom.Kíváncsian várom a tiédet.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Elkészítettem, karfiollal, nagyon finom a napokban felteszem.....( nagyon kiadó étel.... biztosan sookszor csinálok)

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Nagyon finom lehet, épp tegnap kaptam pár db.Küldd el a receptedet...lapot és abból kinéztem, az karfiollal van elkészítve....ki is néztük tegnap este a férjemmel és ez el lesz hamarosan készítve...üdv. Marika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jó bizony.Egy szép nyári napon.

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

ui. : na ezt jól megfogalmaztam. Na szóval jó lenne......
Üdv.
Évi

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Kedves Andi! A rakott kelt szeretem, így ez is biztosan ízlene. A kóstolós találkozó tényleg jó lenne, talán egyszer összehozni egy konyhatündérek találkozót családias légkörben.
Üdv.
Évi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mónika! Kár,hogy mindenki másfelé lakik.Amúgy tarthatnánk egy kóstolós partit.

Marcsi,köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Andrea Köszönjük nagyon finom, vendégségben már ettem.
Köszönjük a receptet.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Remek ötleteid vannak Andrea,szívesen megkóstolnám:)

Válasz

burger eva üzente 12 éve

Én ezt nem csináltam de ettem,csak nem káposztával hanem salátával volt elkészítve tejfölös,foghagymás mártással (vendéglőben)
Nagyon finom!!!!

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu