Sütés főzés: Gábor fajta sült halacska (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Korzistka Gavarilla receptje

Gábor fajta sült halacska

A nagy halat szépen meg pucoljuk, le pikhelyezzük, felbontjuk, belül is jól ki takaritjuk, bő vizben tőbszőr meg mossuk, majd be sozzuk kivül belül, és egy jó orát álni haggyuk amig a leve ki folyik.
Halpácot olajban el keverjük, és kivül belül jól be kenjük, majd srégen egy éles késsel bevágásokat csinálunk, és a vágásokba egészen vékony füstőlt szalonnát teszünk, majd tepsübe tesszük,a tepsübe négy őt nagykanál olajat vagy zsirt teszünk, és be a lerbe ugy 18o fokra.
Amig sül csinálunk egy fokhagyma szoszt, és a zsirral eggyütt locsoljuk, egyszer kétszer meg forhatjuk ügyesen, mikor már a szine meg van, és puha a husa, a tepsübe őntünk jó két deci száraz bort, és még haggyuk tiz percig, na utánna egy tárcára tesszük és diszitjuk citrommal
A finomat kedvelőknek azért el árulom, hogy vasrácson, faszenen megsütve még finomabb. Jó étvágyat Tündérkék

Látta 1591 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bérciné Ili üzente 15 éve

Szia Gábor!
Ezt az olajos hal receptet én is ismerem, régen, már vagy húsz éve a Dunaparton mi is csináltuk. A halat 5 literes üvegbe raktuk le, és ettük egész héten. Már kicsit feledésbe merült ezért örültem hogy feltetted.
Még egyszer köszi a receptet.

Válasz

korzistka gavrila üzente 15 éve

Na, Tündérkék, ha vendégeitek jőnnek, és gyors és finom szendvicseket akartok csinálni: vesszünk egy ilyen olajós halat, be a robotba, reá reszelünk nagyon finomra egy vőrős hagymát, teszünk bele három négy nagykanál mustárt, és egy fél ráma margarint.Gép indul, és egy pollanat alatt egy nagyon finom hal pasztát kapunk, amit győnyőrüen kenyérre kenünk, olaj bogyoval, és egészen vékony citrommal diszitjük. Jó étvágyat

Válasz

korzistka gavrila üzente 15 éve

Na, Tündérkék, most figyeljetek reám.
Szerezzetek 5-6 kilo apro halat, snejcit, keszeget, meg ilyesmit, de ne legyen nagyobb a tenyereteknél, ezt győnyőrüen meg takaritjátók, kivül belül, jól be sozzátok és egy vájlingba tesszük.
Veszünk egy nagy lábost, ebbe egy leforditott lapos tányért teszünk, a halakat le fojatjuk, majd két ujnyi vastagságu réteget teszünk a lábosba, ezt megszorjuk jól szemes fekete borsal, és mustár maggal, és reá teszünk vagy tiz babér levelet, majd a kővetkező sor halat reá tesszük és mind az előbb füszerezzük amig meg vagyunk,
Erre reá őntünk három liter olajat és oda tesszük főni, a leg kisseb lángra, ennek kőrül belül 3-4 ora kel, ki veszünk egy darab halat probábol, és ennek még a csontja is puha kel hogy legyen, mikor puha, vesszük az üvegeket, ügyes kézzel bele tesszük a halakat, ha lehet egészbe, és az olaját egy szürőn keresztül reá őntjük hogy jól el lepje, le csavarozzuk, és hat honapig garantált el ál, de miután meg kostoltátok, soha tőbbé konzerv halat nem vesztek hanem ti csináljátok meg, reggeli, vacsora, kempingezés meg van oldva. Jó étvágyat

Válasz

korzistka gavrila üzente 15 éve

Na, de van egy másik variáns is, az is nagyon finom, a nagy halacskát ugyanugy elő készitjuk, de kőzben meg takaritunk, és egész kis kockákra vágunk, murkot/répa/petrezsejem, és zeller győkeret, jó sokat nem kel sajnálni, ezeket szépen egy nagy tepsübe tesszük, reá őntünk vizet, olajat, megszorjuk aprora tőrt babér levéllel, borsal, soval, majd a halacskát reá helyezzük, félig el kel hogy legyen lepve vizzel, majd be a lerbe 18o fokra, néha meg forgatjuk a halat a másik oldalára, majd mikor kezd puhulni, reá őntünk egy liter házi paradicsom levet, és haggyuk hogy főjjőn jől őssze,addig amig kezd a leve le sürüsődni, egy két deci vőrős borral is nyakon őnthetjük, na édes Tündérek, ez a hires MARINATTA,avagy Magyarul, a paradicsomos halacska, tállalása kőnnyü, szép, a szossza mennyei, az ize Isteni, csak kimondott a családnak, vagy kőzeli barátnak adjunk belőlle, mert tul finom

Válasz

korzistka gavrila üzente 15 éve

Hát, nem birom meg álni hogy gyorsan le ne irjam az elkészitési modját, egyszerü:
A nagy halat szépen meg pucoljuk, le pikhelyezzük, felbontjuk, belül is jól ki takaritjuk, bő vizben tőbszőr meg mossuk, majd be sozzuk kivül belül, és egy jó orát álni haggyuk amig a leve ki folyik.
Halpácot olajban el keverjük, és kivül belül jól be kenjük, majd srégen egy éles késsel bevágásokat csinálunk, és a vágásokba egészen vékony füstőlt szalonnát teszünk, majd tepsübe tesszük,a tepsübe négy őt nagykanál olajat vagy zsirt teszünk, és be a lerbe ugy 18o fokra.
Amig sül csinálunk egy fokhagyma szoszt, és a zsirral eggyütt locsoljuk, egyszer kétszer meg forhatjuk ügyesen, mikor már a szine meg van, és puha a husa, a tepsübe őntünk jó két deci száraz bort, és még haggyuk tiz percig, na utánna egy tárcára tesszük és diszitjuk citrommal
A finomat kedvelőknek azért el árulom, hogy vasrácson, faszenen megsütve még finomabb. Jó étvágyat Tündérkék

Válasz

Kiss Judith üzente 15 éve

nagyon gusztusos: Jó lenne a recept is mert így nehéz lesz elkészíteni.

Válasz

Bérciné Ili üzente 15 éve

Szia Gábor!
És azt is elárulod hogy hogyan kell csinálni?
Üdv:Ili

Válasz

korzistka gavrila üzente 15 éve

Édeskéim, ez már müvészet, de ennek tőbb válfaja van, mert paradicsomosan/marinatta/ is mennyei fincsiség, .
Csináljátok meg Tündérkék, és Jó étvágyat kivánok hozzá

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu