Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 6 személyre:
40 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1 csésze tej,
1 kávéskanál cukor,
5 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál só.
Az élesztőt 2 evőkanál langyos tejjel és a cukorral elkeverjük, a tetejét liszttel megszórjuk, és langyos helyen letakarva 10 percig állni hagyjuk. Egy mély tálba tett liszt közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a csésze langyos tejet, és hozzáadjuk az 5 evőkanál olajat. Fakanállal addig keverjük, amíg elválik a táltól. Ezután még 2-3 percig tovább dagasztjuk, hogy sok levegő kerüljön bele. A tésztát belisztezett tálban letakarva, langyos helyen kb. 30 percig pihentetjük, s közben elkészítjük a gombás tölteléket.
Gombás töltelék hozzávalói:
50 dkg gomba,
20 dkg főtt tarja,
1 közepes vöröshagyma,
2 kis doboz paradicsom-pűré,
só, őrölt bors,
szárított rozmaring,
oregánó,
kevés kakukkfű,
1-2 evőkanál ketchup,reszelt sajt.
Az olajon sárgára pirítjuk a reszelt hagymát, beletesszük a szeletekre vágott gombát, és ha félig megpárolódott, a metéltre vágott főtt tarját. Ezután hozzákeverjük a paradicsompűrét és kétszer annyi vízzel, mint a pűré térfogata felhígítjuk. Fűszerekkel ízesítjük, 3-4 percig forraljuk, kihűtjük és a nyers tésztára kenjük.
Reszelt sajttal meghintjük, és kb. 25 percig sütjük.
Néha fokhagymával elkevert tejföllel kenem meg, megrakom gombaszeletekkel, és vastagon meghintem reszelt sattal.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!