Sütés főzés: Házi kifli kelesztés nélkül (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Házi kifli kelesztés nélkül

Házi kifli kelesztés nélkül -



A Recept:
Ez egy nagyon finom, nagyon gyors házi kifli receptje. A tésztája foszlós,
egyszerre édes és sós, ráadásul 3/4 óra alatt elkészül sütéssel együtt.
Nem véletlenül írja Ínyesmester, hogy váratlan vendégnek is ideális.
Lehet tölteni is, mi kipróbáltuk pl. egy kis kocka étcsokival megtöltve:
isteni finom! De mehet bele sajt, túró, kemény lekvár, stb.
Az eredeti mennyiségeken (lsd. lejjebb) változtattam egy kicsit,
az 5 dl tej nagyon sok 60 dkg liszthez, kezelhetetlenül folyós lesz tőle a tészta.

Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
4 - 4.5 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1-2 ek cukor
1/2 ek só

Megmelegítjük a tejet (ne legyen forró), beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.
Hozzáöntjük a lisztet, amibe belekevertük a sót és összegyúrjuk. Hozzátesszük az olvasztott vajat és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elegendő.
Hatfelé osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, a körlapokat 8 cikkre vágjuk. A körcikkeket a széles végénél kezdve feltekerjük kis kiflivé és tepsire pakoljuk. Ilyenkor tehetjük bele a tölteléket is. Sülés közben nagyon megnőnek, ezért jó messze rakjuk őket egymástól. Megkenjük a tetejüket egész, felvert tojással és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Én légkeveréssel sütöttem 200 C fokon 10 percig. Sima sütőt 220 C fokra forrósítsunk fel.
Ez a kifli nem ropogós héjjú, inkább kalácsszerű, foszlós belű.

Látta 3404 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

oros kati üzente 13 éve

NAGYON GUSZTA !!KOSZI

Válasz

jakubec zsuzsanna üzente 13 éve

nagyon gusztusos gratulalok

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

kipróbáltam ma,nagyon finom egyszerű,gyorsan meg van,nagyon köszönöm.Jó éjszakát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

VALÓBAN NAGYON EGYSZZERŰ,,BIZTOS FINOM IS

Válasz

boda emese üzente 13 éve

jaj de guszta

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Vittem a receptet!Köszönöm:))

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 13 éve

Ez egy csodás recept! Sok embernek fog tetszeni, hogy nem kell a kelesztésre időd szánni. Köszönjük. Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon jó a recepted!
Köszönöm,mentettem.
Üdv:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu