Sütés főzés: eljegyzési torta 2 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

eljegyzési torta 2

A lányom eljegyzési tortája

Piskóta:
9 tojás, 45 dkg kristálycukor, 36 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 18 evőkanál víz.

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéből a cukor felével habot verünk. A sárgájához hozzákeverjük a többi cukrot, és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a vizet. A habot belekeverjük a sárga masszába, és szív alakú formában elosztva három lapot sütünk. Amikor kihűltek a lapok, kettévágjuk őket. Egy tortához 3 lapot számítunk.

Egyik torta krémje oroszkrém:

10 tojás sárgáját 6 kanál cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 2 dl tejet, majd gőz felett állandóan kevergetve pár perc alatt besűrítjük.
Feloldunk 1 cs. zselatint 1,5 dl vízben, felforrósítjuk, és ezt is hozzákeverjük. Hozzáadunk még 2 cs. vaníliacukrot (ezt akkor szoktam hozzáadni,mikor már hűl). Kihűlésig még tovább verjük. Felverünk fél liter tejszínt habbá, és amikor a tojáskrém egészen langyosra hűlt, könnyedén belekeverjük a habot.
A piskótalapokat meglocsoljuk rummal, vagy rumaromával, megszórjuk mazsolával és rákenjük a krémet, ezt megismételjük az összes piskótalappal, így állítjuk össze a tortát.

Másik torta krémje citromkrém:

7 dl tejben 20 dkg kristálycukorral megfőzünk 2 tasak tejszín ízű pudingport. Feloldunk 1 cs. zselatint 1,5 dl vízben, felforrósítjuk, és ezt is hozzákeverjük.
Adunk hozzá 3 citrom reszelt héját és levét, majd amikor kihűlt hozzákeverünk fél liter tejszínhabot és jó krémesre kikeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát.

A torták külsejét tejszínhabbal vonjuk be, majd néhány órát pihentessük hűtőben, hogy jól összeálljon a piskóta a krémmel, mert ha hamarabb vonjuk be a tortát a fondanttal, akkor előfordulhat, hogy a nehéz fondant kinyomja a krémet, és csúnya lesz a tortánk. Én most ezt előző nap készítettem el, és csak másnap díszítettem fel.
A jobb oldali tortából ki kell vágni egy kis részt, hogy összeilleszthető legyen a másik résszel.
Amikor bevontuk a tortát fondanttal, lehet díszíteni.

Ezt a tortát a nagylányom eljegyzésére készítettem nagy örömmel, és az igazi eljegyzési gyűrűt tettük rá a tündérrózsa levélre.

Látta 1943 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegyi Istvánné üzente 13 éve

Gratulálok , gyönyörű és nagyon ízlésesen feldíszített torta! A krémek is jól harmonizálnak egymáshoz! Igazi remekmű! Üdv:Anna

Válasz

Mészár Gyöngyi üzente 13 éve

Köszönöm lányok, aranyosak vagytok!

Mónika, örülök, hogy tetszik a blogom, csak nézegess nyugodtan, sok érdekességet tettem fel, örülök, ha találsz valami finomságot, amit szívesen elkészítesz a családnak!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Gyöngyi gratulálok neked ehhez a gyönyörű tortához és a fiatal párnak is!Meseszépet alkottál!És véletlenül rábukkantam a blogodra is,nagyon tetszik,sok hasznos dolgot láttam nálad,visszajáró leszek:))

Válasz

burger eva üzente 13 éve

Látszik a tortán az a hatalmas szeretet amivel készítetted.Boldogságot a fiataloknak.Csodálatos a torta.Ide művészi újjak kellenek ilyen hattyú és virág készítéséhez. GRATULÁLOK.

Válasz

Mészár Gyöngyi üzente 13 éve

Köszi, Marcsi,
a hattyúkat a lányom készítette, a többit én. Szívem lelkem beleadtam, hogy nagyon szép legyen neki. Örült is neki nagyon.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gyöngyi gratulálok először is ,nektek és a fiataloknak.
Nagyon ötletes a torta amit készítettél. Milyen jól jön egy aranykezű ilyenkor.
A hattyúk és a virágok fantasztikusak.
Gratulálok.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu