Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
70 dkg finomliszt, 1 kocka élesztő, 4 dl meleg tej, 1 mokkás kanál sikér, 1 tojás, 1 kk cukor, 2 kk só, kb. 20 dkg olvasztott vaj, (fele a tésztába, másik fele a kenéshez) szezámmag, napraforgómag, vagy lenmag, vagy éppen, ami van otthon a konyhában.
A tejben, kevés cukorral, felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez egy tálban hozzáadjuk a cukrot, a sót, és a tojást. Hozzáadjuk a sikért, a vajat, a meleg tejet, és a felfutott élesztőt. Ezután, közepesen kemény kenyértésztát dagasztunk belőle.
Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától.
Én géppel szoktam bedagasztani.
Ezután liszttel meghintjük, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára tesszük, és elfelezzük.
Az egyik fél tésztát félre tesszük, majd később dolgozunk vele.
A másik fele tésztát, öt egyenlő részre osztjuk, mindegyikből zsemleformát gyúrunk.
4 gombócot kinyújtunk egyenként, kb. 22 cm átmérőjű körré és már a lepapírozott tepsibe tesszük, olvasztott vajjal megkenjük őket, majd egymásra helyezzük a vajas lapokat.
Az ötödik lapot is kinyújtjuk, és ezzel borítjuk be a vajas tésztakorongokat.
Csillag alakban bevágjuk a tésztát és a háromszögeket kihajtjuk. Ezek lesznek az alsó szirmok.
Ha minden háromszöget kihajtottunk, akkor középen marad egy szabályos üres kör.
Ide fog kerülni a másik adag tészta.
A másik adag tésztát, 6 részre osztjuk, egy gombócot félre teszünk, és ugyan úgy járunk el, mint az előzőekkel, csak kisebb köröket nyújtunk, kb. 15 cm nagyságúakat.
Nyújtunk-vajazunk, ugyanúgy, mint az előzőnél.
Szintén bevágjuk, de arra figyeljünk, hogy a kisebb szirmok, amiket most hajtogatunk, két nagyobb szirom közé essenek.
A megmaradt tésztagombócot a virág közepére tesszük.
Tojássárgájával lekenjük a kenyeret, és megszórjuk különböző magokkal.
180 fokon 50 perc alatt pirosra sült.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!