Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nevesincs krémes.Hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 tojássárgája
csipet só
3 evőkanál langyos víz
a tepsi kenéséhez:
2 dkg margarin
a töltelékhez:
6 tojás
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
a krémhez:
5 dl tej
2 csomag tejszínízű pudingpor
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
a tetejére porcukor
Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk, majd letakarva 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután két egyforma cipót formálunk belőle, az egyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A tepsi hátoldalán, közepesen forró sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A másik tésztalapot ugyanekkorára nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, majd a darált diót, a kakaót, és a sütőport belekeverjük. Legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjét forgatjuk bele. Ezt a masszát azután a tepsiben lévő tésztalapra simítjuk, és így együtt sütjük változatlanul közepes lánggal kb. 18 percig.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, a kihűlt tejszínes pudingot hozzáadjuk. Az ugyancsak kihűlt tepsiben lévő tésztára simítjuk.
A tepsi hátoldalán sütött tésztát a tetejére borítjuk, porcukorral gazdagon meghintjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!