Sütés főzés: Hájas 9 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Hájas 9

Találj a mélyhűtőben 1 őszmarék ledarált hájat, szobahőmérsékleten engedd felmelegedni.
Továbbá:

1/2 kg finomliszt,
1 k. kanál só,
5 dkg kristálycukor,
5 dkg élesztő, 2 dl tej.

Finom szőrű ecset!

Az élesztőt felfuttatjuk, a hájhoz némi lisztet gyúrunk, hűtjük.
A többi lisztből, cukorból, sóból langyos tejben felfutott élesztőből, esetleg kis fehérborral, ha kell még hozzá tésztát gyúrunk.
Kelesztjük 1/2 órát.
Kinyújtjuk, és a közepére tesszük a hájat ráhajtogatjuk a tésztát, kelesztjük, nyújtjuk még 3x.
Közben elkészíthetjük a sós töltelékeket, kedvünk szerint.
A megkelt tésztát 2 részre vágjuk, Fele sós tölteléket kap.
Ehhez háromszögeket vágunk. A másik fele téglalap lesz ebbe lekvár (sütésálló, vagy tavalyi szilva) jön.
Fontos: a lisztet hajtogatás közben mindig seperjük le (ecsettel) a tészta rétegekről!!!

Látta 552 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Köszönöm ki fogom próbálni :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Zsuzsa köszönjük szépen a receptet. Bemásoltam a kép alá.
nagyon szívesen megteszem máskor is.
Sokan hasznát vesszük biztosan a részletes leírásodnak.

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 12 éve

Találj a mélyhűtőben 1 összmarék ledarált hájat, szobahőmérsékleten engedd felmelegedni. Továbbá: 1/2 kg finomliszt, 1 kkanál só, 5 dkg kristálycukor, 5 dkg élesztő, 2 dl tej. Finomszőrű ecset! Az élesztőt felfuttatjuk, a hájhoz némi lisztet gyúrunk, hűtjük. A többi lisztből, cukorból, sóból langyos tejben felfutott élesztőből, esetleg kis fehérborral, ha kell még hozzá tésztát gyúrunk. Kelesztjük 1/2 órát. Kinyújtjuk, és a közepére tesszük a hájat ráhajtogatjuk a tésztát, kelesztjük, nyújtjuk még 3x. Közben elkészíthetjük a sós töltelékeket, kedvünk szerint. A megkelt tésztát 2 részre vágjuk, Fele sós tölteléket kap. Ehhez háromszögeket vágunk. A másik fele téglalap lesz ebbe lekvár (sütésálló, vagy tavalyi szilva) jön. Fontos: a lisztet hajtogatás közben mindig seperjük le (ecsettel) a tészta rétegekről!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu